Siis oli päevakorras mituteist punkti, üheks neist Toobali viiendat korda järjest erakonna peasekretäriks nimetamine. Toobal sai ametisse juhatuse konsensusliku otsusega, sest Kadri Simsoni toetajad ei läinud protesti märgiks juhatuse koosolekule kohale. Seetõttu puudus 17 juhatuse liikmest seitse: Enn Eesmaa, Jaak Aab, Mihhail Korb, Jüri Ratas, Kadri Simson, Aadu Must ja Mailis Reps.

Põhikirja järgi on juhatus otsustusvõimeline, kui kohal on üle poole juhatuse ehk üheksa liiget. Tookord oli liikmeid kohal kümme. See tähendab, et seitsme inimese puudumisest olenemata oli kvoorum koos. „Tööd on võimalik kuidagi teha, aga nagu ütlesin päeval, kui nad boikotist teatasid: see ei ole väga mõistlik,” sõnas Toobal toona.

Seekord pole Simsoni leer boikotist teatanud. Esimehe Edgar Savisaare sõnul hoiab riigikogu fraktsiooni juhtkond temast eemale. "Loodan, et Keskerakonna poliitika eest seistes on jõud ühtne, samal ajal fraktsiooni juhtkond hoiab minust kuidagi eemale, ega me ei ole tükk aega kohtunud. Ma tahaksin väga loota, et homme, kui on järjekordne Keskerakonna juhatus, meie seltskond tuleb juhatusse täies mahus, eks see näita kuidas keegi asjadesse suhtub," rääkis ta eile Tallinna TV otsestuudios.

Eelmisel juhatuse koosolekul otsustas Keskerakond asuda ühtselt püüdlema kooseluseaduse tühistamise poole. Samuti võttis juhatus nõuks hakata uuesti rääkima Ühtse Venemaaga sõlmitud koostööleppest. Ühtlasi sõnas aseesimees Jaanus Karilaid, et värskendamist vajab erakonna 10 aastat vana programm.

Täna otsustas juhatus edasi kaevata maakohtu otsuse, mille järgi on Keskerakond endale uut põhikirja kehtestades enda senist põhikirja rikkunud. Samuti arutatu erakonna pressiesindaja Taavi Puki sõnul Keskerakonna juubeliaasta sündmusi ja võeti erakonda vastu uusi liikmeid. Taas tuli jutuks ka Narva keskerakondlaste omavaheline tüli, mille lahendamine on Puki sõnul oluline, sest kohalike omavalitsuste valimised on peagi tulemas. Samuti tuli jutuks erakonna eelarve ja riigikogu keskfraktsiooni tööplaan.