Kaitseväelased üritasid üle vana silla sõita ekskavaatoriga, mille tulemusel sai sild aga kahjustada. Samas oli sild kehvas seisus juba enne. Kohalikud olid püüdnud seda korduvalt parandada, kuid sild oli selleks omadega juba liiga läbi. Seda enam oli kohalikel hea meel, et Kevadtormi käigus saavad nad omale uue silla.

Õppusel Kevadtorm 2. jalaväebrigaadi pioneeride ehitatud Jõepera sild avati pidulikult täna keskpäeval Mooste vallas Rasina lähistel. Silla avasid kaitseväe peastaabi teatel 2. jalaväebrigaadi ülem kolonel Eero Rebo, pioneeriinspektor kolonelleitnant Raul Kütt, Mooste vallavanem Ülo Needo, pioneeripataljoni ülem major Ainar Afanasjev ja kaitseväe peastaabi tsiviil-sõjalise koostöö ohvitser leitnant Eero Salmann.

"Meil on hea meel, et kaitsevägi õppuste ajal leidis aega ja jõudu tegeleda selliste asjadega, mis aitavad siinse piirkonna eluolu paremaks muuta," sõnas 2. jalaväebrigaadi ülem kolonel Eero Rebo. Mooste vallavanem Ülo Needo ütles, et koostöö kaitseväega sujus hästi ja vald on pioneeride ehitatud sillaga väga rahul. "See sild on meie valla kõige uhkem ja tugevam sild," märkis ta.

Pioneeripataljoni sillameeskond alustas sillaehituse töid juba esimesel õppuse päeval. Esmaspäeval paigaldasid vana ja halvas olukorras silla asemele ajutise ülepääsuna kaitseväes kasutusel oleva lahingtoetussilla TMM-3M. Uus sild ehitati betoonist maatugedega ja terasest kandetaladega, mida katab puidust kaanekiht.

Silla kandevõime on vähemalt 30 tonni, nii et see kannab põllumeeste traktoreid, jahimeeste masinaid ja külaelanikud saavad seda ilma hirmuta kasutada, rääkis kolmapäeval TV3-le pioneeripataljoni sillaülem nooremleitnant Sven Pruel.

Kui kaitseväelased poleks uut silda ehitanud, oleks vald pidanud seda järgmisel aastal ise tegema. Vallavanem Ülo Needo sõnul oleks sillaehitus vallale maksma läinud vähemalt 10 000 eurot, mis on valla jaoks suur raha. Nii tähendab kaitseväelaste sillaehitus vallale märgatavat kokkuhoidu.

Lisaks Jõepera silla ehitamisele uuendasid pioneerid neljapäeval Kauksi kandis ühe teetruubi ning lammutasid Ahja mõisa pargis ohtliku kuuri.

Sild avati täna, aga vaata TV3 videost, mis seisus oli see kolmapäeval: