See väike kiisu sattus hoiupaika parema esikäpa luumurruga. Vaid viie sentimeetri pikkuse käpa operatsioon oli hoiupaiga kliiniku arstide jaoks mikrokirurgia, kuid tänu headele annetajatele sai operatsioon teoks ja täna silkab kiisu juba rõõmsalt ringi.

Kliinikus taastub raskest operatsioonist ka isane kõuts, kelle sääreluu oli autolt saadud löögist kolmest kohast murdunud. Operatsiooni tegi eriti raskeks see, et kassi kusepõis oli saadud löögist rebenenud ja uriin kõhuõõnde valgunud. Praegu on kuus kilo kaaluv kass aga juba jalgadel, nurrub ja käitub nagu tõeline boss.

Veel on varjupaik tänu annetajate abile saanud aidata koera, kes saabus hoiupaika äärmiselt kehvas seisus - ülimalt kõhnana ja suure vedelikukaotusega. Lisaks on koera koonul näha vana vigastuse jäljed.

Hammaste järgi otsustades on tegemist 5-7aastase loomaga, välimuse ja liikumise järgi aga 14-15aastasega.

Hoiupaigas on koer olnud tilguti all, saanud toetavat ravi ja kosub. Kuid kahjuks ei saa hoiupaik midagi teha, et kurt loom taas kuulma hakkaks.

Delfi uuris Loomade Hoiupaiga juhatajalt Larissa Kozõrevalt, kuidas hoiupaik neid loomi annetajate abiga aidata on saanud.