Bussiettevõtte teatel hakkas hübriidbuss juba eelmise reede pärastlõunal sõitma 5. bussiliinil Männiku-Kose.

TLT eesmärk on proovida MAN-i bussi ka teistel liinidel, milleks on bussiliinid 10, 16, 24, 34A, 52 ja 61 ning trolliliinid 4 ja 9, et saada ülevaade ja praktiline kogemus sellise tehnoloogilise lahendusega bussi sobivusest Tallinna oludesse.

Kuna tegemist on katsetusel oleva bussiga, ei pea ükski sõitja sõidu eest tasuma. Sellest annavad teada ka vastavad kleebised bussis.

Hübriidbussi omapära seisneb selles, et sõiduk kasutab liikumiseks nii diislikütust kui elektrienergiat.

Bussi MAN Lion`s City Hybrid puhul lülitub diiselmootor sisse alles siis, kui sõiduki kiirus on suurem kui 28 km/h. Pidurdamisel muundab buss kineetilise energia elektrienergiaks ning salvestab selle kondensaatoritesse, et kasutada seda energiat peatustest väljudes ning fooride tagant sõitu alustades.

MAN Lion`s City Hybrid diiselmootori heitenorm vastab Euro 6 nõuetele. Bussi salongis töötab elektriline kliimaseade.

"Hübriidtehnoloogia on praegu kõige käegakatsutavam alternatiiv ühistranspordis, vähendamaks saastet linnaõhus," ütles Tallinna Linnatranspordi AS-i juhatuse esimees Enno Tamm.

Madalapõhjaline kolme uksega MAN Lion`s City Hybrid on 11,98 meetrit pikk, 2,5 meetrit lai ja 3,3 meetri kõrgune. Bussis on 44 seisu- ja 28 istekohta. Tagumine uks läheb lahti, kui inimene vajutab vastavat nuppu, esimesed kaks ust avab bussijuht.