Tagasiastumispalve põhjustas eile hilisõhtul kella 22.30 paiku toimunud õnnetus, kus alkoholijoobes rektor sõitis Tallinnas Kaupmehe tänaval oma Mercedesega läbi Kaupmehe 6 asuva kaupluse vitriinakna. Rektor oli parkinud auto kõnnitee serva parkimiseks ettenähtud kohale ning liikus vaid mõned meetrid. Autonurk purustas aknaklaasi ning kohale tulnud politseinikud tuvastasid joobe.

Rektor Delfiga pikalt kõnelda ei soovinud, kuid kinnitas, et mõte tagasi astuda tal on ning hetkel on ta enesetunne väga halb.

TTÜ haldusdirektori Margus Leivo sõnul on rektor Keevallik juhtunu pärast väga õnnetu. "Täna hommikul oli Andres Keevallik selgel seisukohal, et sellisele teole saab järgneda ainult üks otsus. Ka meie kuratooriumi esimees ja minister on juhtumist informeeritud."

Leivo sõnul on TTÜ uue seaduse järgi tulemas rektorivalimised ning arvestades Keevalliku akadeemilist kompetentsust ning seda, kuhu on tema juhtimisel ülikool jõudnud, loodab ta leida kompromissi. "Pole võimalik, et sellise juhtimisvõimekusega inimene astub kõrvale," sõnas Leivo.

"Inimlikust seisukohast saavad kõik aru, et on juhtunud midagi halba. Küsimus on selles, kuidas jõuda eetiliselt parima lahenduseni. Lähinädalad annavad seletuse, millisele kokkuleppele jõutakse. Täna on seis selline, et lahkumisavaldus on esitatud ja ümberveenmine on raske. Ta on väga sirge seljaga härrasmees," rääkis Leivo.

"See, mis juhtus, on ebaproportsionaalne võrreldes sellega, mida ta on elus ära teinud. Inimene peab olema sisemiselt väga tugev, et üle saada sellisel viisil karjääri lõpetamisest. Seetõttu ongi ta mõne päeva eemal," lisas Leivo.

Leivo sõnul on väga piinlik, et ülikool sel viisil avalikkuse tähelepanu pälvis ning vabandas selle pärast.

Praeguse seisuga peaksid järgmised rektorivalimised toimuma 2015. aasta märtsikuus.

Alates 1967. aastast TTÜ-s erinevatel ametikohtadel töötanud 71-aastane Keevallik oli rektor ka aastatel 2000–2005. Seejärel töötas ta arendusprorektorina ning alates 1. septembrist 2010 on taas TTÜ rektor.