Kuusk toodi 32 kilomeetri kauguselt Rannu vallast Suure-Rakke külast Rehe-Koorti kinnistult. Fotograaf Argo Ingver märkis, et töid kuuse kallal alustati kella üheksa paiku hommikul ning enne 10.30 oli kuusk ilusti kokku pakitud ja treileri peal, et alustada oma teekonda Tartu poole. Tartusse Küüni tänavale jõudis kuusk 11.30 ajal ja sealt viidi ta raekoja platsile.

Tartu linnavalitsus märkis, et tänavune jõulupuu oli kasvukohas 14 meetri kõrgune, pisut lühem kui eelnevatel aastatel, kuid kauni kahara võraga. Tartu haljastuse peaspetsialist Inga Kiudorf ütles Delfile, et raekoja platsil on kuusk umbes 13 meetri kõrgune.

Kiudorf märkis, et mitu aastat on soovitud madalamat puud ja tänavu õnnestus see ka saada. Madalamat puud sooviti, et see jääks valguskardinate alla. Puu pandi tänavu raekoja platsi kõrgemasse otsa purskkaevu lähistele. Kuuse kohaletoomine, ülespanek ja hooldus läheb kokku maksma 3500 eurot.

Kuusk valiti välja tosina kandidaadi seast, millest potentsiaalsed jõulukuused olid kolm puud. Neist üks oli aga liiga suur, tollelt kuuselt oleks tulnud maha lõigata üksnes latv, mis oleks kuuse rikkunud, ja teine puu asus liiga kaugel. Nii valitigi välja Suure-Rakkes asuv kuusk.

Tuled süttivad jõulupuul sel pühapäeval, esimesel advendil kell 16, mil linnapea Urmas Klaas ja Tartu praostkonna praost Ants Tooming avavad raekoja platsil advendiaja ja süütavad esimese advendiküünla.