Sotsiaaldemokraatliku Erakonna volikogu esimehe Jüri Morozovi sõnul parandab moodustatav valitsusliit lastega perede ja madalapalgaliste toimetulekut ning pidurdab ääremaastumist, teatas erakond.

"Järgneva nelja aasta jooksul esimese ja teise lapse toetuse 60 eurole kuus, makstes kolme ja enama lapsega perele lasterikka pere toetust 200 eurot kuus ning tehes nutika lapsetoetuse abil lastele ja noortele spordi- ja huvitegevus kättesaadavamaks. Samuti luuakse üksikvanemaga perede toimetuleku parandamiseks elatisrahafond," ütles Morozov.

Vaata videost, kuidas SDE esimees Sven Mikser koalitsioonileppega rahule jäi, mis jäi kripeldama ja mida arvab ta sotsidele antud ministriportfellidest!

Morozovi sõnul on inimeste sissetulekute kasvatamiseks kavas tõsta tulumaksuvaba miinimumi ning koostöös ametiühingute ja tööandjatega leppida kokku alampalga tõusus. "Samal ajal viiakse ellu riigipoolsed meetmed, mis aitavad kaasa töötajate kvalifikatsiooni parandamisele, tootlikkuse tõusule ja uute töökohtade loomisele," lisas Morozov.

Ääremaastumise pidurdamiseks soodustab valitsusliit töökohtade loomist, investeerib elamuehitusse ja taristusse ning suurendab kohalike omavalitsuste teede rahastamist. "Elu säilimiseks maapiirkondades tuleb senisest rohkem panustada uute töökohtade loomisesse ja elamuehitusse ning investeerida teedesse, elektri- ja internetiühendustesse," sõnas Jüri Morozov.

Ministrikandidaadid on oodatult Mikser, Palo, Saar ja Vassiljev

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatus kinnitas moodustatava valitsusliidu ministrikandidaadid: kaitseministriks Sven Mikseri, ettevõtlusministriks Urve Palo, kultuuriministriks Indrek Saare ning tervise- ja tööministriks Rannar Vassiljevi.

"Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ministrikandidaadid on kõik kogenud poliitikud, kes seisavad valitsuses selle eest, et sotsiaaldemokraatide kõige olulisemad koalitsioonileppe punktid saaksid ellu viidud ka siis, kui need kuuluvad koalitsioonipartneritest ministrite vastutusalasse," ütles SDE esimees Sven Mikser.