“Kui kellelgi tundub, et järgmine oravavalitsus on vaid vormistamise küsimus, siis neile ma ütlen: ei, ei, ei! Ükskord  läheb jää liikvele. On palja silmaga näha, et Reformierakond on minetanud oma teovõime ja suuresti ka ühtsuse.
Peaministrist alates ja välisministri ning keskkonnaministriga lõpetades, on valitsuspartei kaadriotsused tekitanud ühiskonnas üha suuremat nõutust,” rääkis Savisaar, “sellises seisus Reformierakond hoiab veel võimu, aga see on neil käest libisemas. Meil on võimalus, kuid meist endist sõltub, kas kõik jätkub vanaviisi või on 2. märtsi hommikuks tee uuele valitsusele ja kaua oodatud muutustele avatud,” teatas Keskerakond.

“Kehvemini veel kui peaministriparteil, käib nende hiljutise koalitsioonipartneri IRL-i käsi, sest Reformierakond on selgelt võtnud eesmärgiks see erakond hävitada. Muidugi saavad Reformierakonna niiditõmbajad aru, et Krossi vastu  võttes nad erakonna mainele head ei teinud. Aga nad kalkuleerisid külmalt – ja õigesti – et IRL kaotab sellest veel
rohkem, näides luuserina. Paraku ei ole IRL-ist tõsist vastast. Astuda Reformierakonna vastu paremtiival Keskerakonna astmelise tulumaksu loosungiga on meeleheitlik.”

Savisaar tuletas meelde, et sotsiaaldemokraatidel oli võimalus teha kevadel ajalugu. “Kui nemad ei oleks läinud jälle Reformierakonnale õlekõrreks, siis oleks Eestil olnud võimalus uueks alguseks juba sel aastal – kas läbi Reformierakonnatu koalitsiooni või siis erakorraliste valimiste. Nüüd aga on tulemuseks aina piinlikumaks muutuv valitsus ja mahavisatud aeg.”

“Veelgi enam, me kurdame maaelu üle, põllumeeste olukorra üle. Mõelge aga sellele, et sotside käes on põllumajandusministri portfell, riigikogu maaelukomisjoni esimehe amet, ka rahanduskomisjoni esimees – neil on kõik vajalikud portfellid selleks, et tänast Eesti põllumeest aidata, aga ikka nõustuti Reformierakonna poliitikaga, et
Eesti põllumehi riigieelarvest ei toetata. Jätke enesele meelde, ei aita see ministriportfell midagi, kui parteil endal selgroog puudub,” rõhutas Savisaar, “nüüd on sotsidest ministrid sihikule võetud ning iga nädal ilmub nende kohta koalitsioonipartneri kaasa aitamisel mõni väiksem või suurem ebameeldiv uudis, mille eesmärgiks on hoida sotsid kaitseasendis ja ebakindlana ning mitte lasta neil oma poliitika elluviimisest isegi unistada, veel vähem seda nõudma hakata.”

Sillamäe Kultuurikeskuses toimub täna Eesti Keskerakonna volikogu IX koosseisu V istung.