Üks pardaolijatest võttis ühendust kruiisiuudiseid vahendava portaaliga cruiselawnews.com ja teatas, et laev kaotas mootoris võimsuse kolm päeva tagasi.

Anonüümseks jääda soovinud isik lisas, et reisijad on muutumas rahututeks ning paljud kurdavad, et peavad nüüd lõviosa oma 14-päevasest kruiisist veetma nüüd Tallinna, mitte Saksamaa ja Poola sadamates, kuhu laev oli teel.

Meeskond on külalistele vaid väidetavalt öelnud, et nad ootavad ühe laevaosa saabumist.Samuti pole väidetavalt veel räägitud, et kas ja mida reisijatele hüvitatakse. Reisijad võivad aga vabalt liikuda ja maal käia.

Operaatorfirma esindaja ütles Delfile, et viga on elektritrafodes, mis on osa laeva jõusüsteemist.

"Mehaanikud töötavad pardal ning tööd jätkuvad terve nädalavahetuse, seega on Viking otsustanud jätta ära kruiisi ülejäänud osa. Kõiki külalisi informeeriti täna (eile - toim.) ja neile on pakutud võimalust jätkata reisi Bergenisse või pöörduda koju tagasi Vikingu kulul," teatab firma.

Vikingu sõnul on selline viga äärmiselt ebatavaline ja külalised saavad oma raha tagasi, kui nad seda soovivad.

Portaali Facebooki lehel on veel mitmed inimesed kommenteerinud, et nad on tõepoolest laevaga Tallinna sadamas nö lõksus.

Nii kirjutab näiteks ennast endiseks mereväelaseks tituleeriv Thomas J. Bembenek, et tema arusaamist mööda on nad praegu ootamas osa, mis peaks tulema kolmandalt, alles ehitusjärgus olevalt laevalt. Nimelt olevat Viking Stari sarnast laeva ehitatud kaks tükki ning kolmas selline on ehituses.

Ennast Viking Stari meeskonnaliikmeks nimetav Alexandrian Allanigue teatab aga sealsamas sotsiaalmeedia lehel, et meeskond vabandab juhtunu eest ja on valmis tegema kõik endast oleneva, et asi ruttu korda saada.

Laev peaks viimaste teadete kohaselt väljuma teisipäeval, 4. augustil ja liikuma edasi Bergeni sadamasse Norras, kus paraku kruiis nüüd ka lõpeb. Tegelikult pidid nad algse plaani kohaselt veel sõitma läbi ka näiteks Poolast ja mitmest teisest Norra sadamast. Laeva teekond algas Stockholmist.

Samas on aga ka inimesi, kelle teatel neid hoopiski lennutatakse Bergenisse.

Inimesed on enamasti sotsiaalmeedias kommenteerides ärevil ja avaldavad nördimust, et nende 14-päevane kruiis nii lühikeseks jäi. Samas on ka inimesi, kes kiidavad, et Tallinn on just see koht, kus on tore "kinni olla".

Viking Star on uus kruiisilaev, mis on olnud liinil alates tänavu aprillist. See ehitati Fincantieri laevatehases ja see mahutab 930 reisijat ning 600 meeskonnaliiget.

Eestlane, kui sa oled samuti laeval nö "lõksus", siis anna meile teada aadressile rahvahaal@delfi.ee! Samuti ootame foto-ja videomaterjali laevalt.