Tsahkna sõnas, et ta ei välista kedagi: ei Vabaerakonda ega EKREt. Vabaerakonna juhatuse otsust, et nad soovivad liituda koalitsiooniläbirääkimistega, võtab Tsahkna enda sõnul väga tõsiselt. "Ma arvan, et järgmised päevad ka omavahelises suhtluses peavad tooma selguse, kuidasmoodi me edasi läheme," ütles Tsahkna.

Praegu toimuvad Tsahkna sõnul esmased konsultatsioonid ja ollakse protsessi alguses, mistõttu poleks uue partneri liitumine probleem. Tsahkna sõnul on aga oluline, et ei juhtuks seda, mis juhtus Reformierakonna juhitud koalitsiooniläbirääkimistel, kus Vabaerakond kutsuti laua taha, kuid saadeti sealt Tsahkna sõnade järgi alandades ära.

Valitsus on siiani hoidnud joont, et laenu ei võeta, kuid Tsahkna vihjas, et sama liin ei pruugi jätkuda. "Kui hea peremees oma majapidamist korrastab, siis on selge see, et meil on vaja investeeringute kava selleks, et lõpuks ometi investeerida piisavalt meie infrastruktuuri. See on ekspertide välja toodud kõige tõsisem mure, et teeme jupi kaupa investeeringuid, millest suurt tolku pole."

"Eesmärk ei ole mitte võtta laenu, vaid teha midagi ära nii, et see oleks taskukohane riigile ja oleks mõttekas ja tooks reaalset tulemust näiteks majandusarengule," lisas Tsahkna.

Keskerakond, sotsid ja IRL alustasid kõnelusi uue valitsuse loomiseks kolmapäeval pärast eelmise peaministri Taavi Rõivase umbusaldamist. Esimesena arutati välis- ja julgeolekupoliitikat ning kinnitati senise kursi jätkamist. Seejärel asuti arutama pikka ja keerulist majandustemaatikat. Tänased läbirääkimised keskenduvadki eile alguse saanud teemablokile, milleks on majandus- ja maksupoliitika ning riiklikud investeeringud.

Koalitsioonikõneluste laua taga on täna Keskerakonnast selle esimees, riigikogu liige ja asespiiker Jüri Ratas, riigikogu liige ja fraktsiooni esimees Kadri Simson ning Tallinna abilinnapea, praegu linnapea kohuseid täitev Taavi Aas; SDE-st erakonna esimees ja tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski, riigikogu liige Urve Palo ning praegune ettevõtlusminister Liisa Oviir; IRL-ist esimees ja sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna, justiitsminister Urmas Reinsalu ja rahandusminister Sven Sester.