"Koht asub Miikse küla lähedal. Kui külavaheteelt keerata Vene piiri suunas minevale metsateele, siis on tee ääres mitmeid hoiatavaid silte, et tegemist on tupikteega ning piiriäärse alaga, kus kehtib erirežiim," kirjeldas täna sündmuskohal käinud Delfi kaastöötaja.

Metsavahetee lõpeb otse Vene piiri ääres asuva ilusa lagendikuga, mis asub veel Eesti Vabariigi territooriumil, kuid juba lagendiku serval lõpeb Eesti piir ning sealt edasi algab võsa ja padrik, mis asub juba Vene Föderatsioonis.

"Kõige tõenäolisemalt asusidki FSB eriteenistuse töötajad selles Eesti piiri taga Venemaa territooriumil asuvas padrikus, et sealt lagendikule saabunud kapo töötajat varitseda. Lagendikule ning kapo töötaja juurde pääsemiseks tuli paraku ületada Eesti riigipiir ning juhul, kui sündmus leidis tõesti aset just sellel lagendikul ja mitte lagendiku servas algavas padrikus, siis oli tegemist ebaseadusliku riigipiiri ületamisega, mitmete rahvusvaheliste normide ja ka Eesti seaduste rikkumisega," arvas kaastöötaja.

Delfi ning Eesti Päevalehe ajakirjanik Piia Puuraid rääkis eile sündmuskohal käies, et koht, kust viidi täna hommikul relva ähvardusel Venemaale kaitsepolitsei ametnik, oli ümber piiratud ja ühtki inimest sinna ligi ei lasta.

Röövimispaiga lähistel tegutsesid ka demineerijad. "Kohalik elanik olevat leidnud sealt lähedalt sõjaaegseid mürske. Neid demineeriti," selgitas ta.

Puuraidiga rääkinud inimeste sõnul leidis mürsu röövitud kaitsepolitseinik. Kohapeal viibinud ametnike teatel aga kahe juhtumi vahel seos puudub.

Vaata toimunu asukohta Delfi kaardilt: