Kell 17 alanud erakorraline koosolek kestis ligi kolm tundi.

Nõukogu kümnest liikmest olid kohal seitse, kaks liiget osalesid skaibi vahendusel. Puudus nõukogu liige Mart Luik, kes ei saanud valimisel osaleda, kuna kandideeris ise ERR-i juhiks.

Esimesest voorust pidi edasi saama kaks enim hääli saanud kandidaati. Allar Tankler kogus esimeses voorus 4, Mart Luik 3 ja Erik Roose 2 poolthäält.

ERR-i nõukogu liikme Martin Helme (EKRE) sõnul oli Roose kõigi teine eelistus ja kõik tahtsid esimeses voorus, et nende esimene eelistus ilmtingimata edasi teise vooru läheks.

"Teine eelistus ehk Roose, kelle peale tegelikult kõik olid valmis kompromissi tegema, kukkus välja esimeses voorus," märkis Helme.

Pärast Roose väljajäämist toimusid kaks järgmist vooru. Üks kahest sõelale jäänud kandidaadist pidi koguma vähemalt seitse häält, kuid sellist toetust kumbki kandidaat ei saavutanud. Mõlemas voorus kogus Tankler 6 ja Luik 3 häält.

Pärast tunniajast vaidlust, mida edasi teha - seadus näeb ette ka ranged protseduurireeglid, mida ei saa rikkuda -, pandi kandidaadid ükshaaval hääletusele.

Kuna kõigile oli selge, et Tankler ega Luik ei saa seitset häält, hääletati iga kandidaadi üle eraldi, kas jah või ei. Roose sai selle hääletuse tulemusel 8 poolt- ja 1 vastuhääle, Tankler ja Luik mõlemad 5 poolt- ja 4 vastuhäält.

Selle hääletuse tulemusel otsustatigi Roose ERR-i uueks juhiks valida. Roose ametisse kinnitamise otsuse poolt olid ERR-i nõukogu liikme Rain Tamme sõnul kõik 9 nõukogu liiget.

"Otsus oli muidugi raske, pikalt pidime arutama. Kandidaadid olid kõik head ja sobivad, aga valisime Erik Roose tänu tema pikaajalisele ajakirjanduskogemusele ja heale juhtimiskogemusele, samuti väga põhjalikult läbitöötatud ja -mõeldud visioonile. Erik Roose sai valdava enamuse nõukogu poolthääled. Nii et palju õnne!" ütles Tamm vahetult pärast nõukogu koosolekut.

Martin Helme oli esialgu Mart Luige poolt. "Mitte eriliselt suure kirglikkusega hääletasin esimeses ja teises voorus Luige poolt kuni selleni, kui hakati kandidaate ükshaaval poolt- ja vastuhääletusele panema," märkis ta.

21. veebruaril valis ERR-i nõukogu välja kolm juhatuse esimehe kandidaati, kellega hakati vestlusi pidama: ERR-i nõukogu liige Mart Luik, Postimehe endine juht Erik Roose ja Eesti Ekspressi endine peatoimetaja Allar Tankler.

ERR-i nõukogu esimehe Agu Uudelepa sõnul eristusid kolm vestlusvooru jõudnud kandidaati teiste seast väga selgelt. "Nende kandidaatide hulgast kolm tükki olid selgelt paremad kui teised kõigi dokumentide ja oma varasema kogemuse koosmõjus ja seetõttu oli ka niisugune üsna üksmeelne nõukogu valik: Mart Luik, Erik Roose ja Allar Tankler," teatas Uudelepp veebruaris Delfile.

ERR-i juhatuse esimehe kohale sai kandideerida 20. veebruari südaööni. ERR-ile kinnitasid kandideerimist Eesti Lihatööstuse juht ja ERR-i nõukogu liige Mart Luik, endine Postimehe juhatuse esimees Erik Roose, Eesti Ekspressi endine peatoimetaja Allar Tankler, endine Õhtulehe juhatuse esimees Kristjan Mauer, Tallinna linnavalitsuse avalike suhete direktor Ain Saarna, Tartu ülikooli ajakirjandusõppejõud Maarja Lõhmus ning endine teleajakirjanik ja Haabersti linnaosa vanema asetäitja Juhan Hindov. Kinnitamata andmetel oli kaheksas kandideerija olümpiakomitee peasekretär Siim Sukles.

Rahvusringhäälingu nõukogu kogunes laekunud avaldusi üle vaatama ja kaheksa kandidaadi seast kolme välja valima 21. veebruari pärastlõunal kell 16. Esmalt kontrolliti, kas kandidaadid vastavad kandideerimistingimustele ja loeti läbi nende visioonid, seejärel tehti ka nn sõelumisvoor ja valiti välja kolm vestlusvooru pääsejat. Kella 18ks oli sõelale jäänud kolm kandidaati - Eesti Ekspressi endine peatoimetaja Allar Tankler, ERRi nõukogu liige Mart Luik ja Postimehe endine juhatuse esimees Erik Roose.

Praegune ERR-i juht Margus Allikmaa on ametis kuni 31. maini. Uus ERR-i juhatuse esimees peab ametisse asuma hiljemalt 1. juunil, tema ametiaeg kestab 2022. aastani.