Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher selgitas ajakirjanikele, et politsei on praeguseks taastanud mootorpaadi patrulli teekonna ja on selgunud, et selles ei olnud midagi tavapäratut. Vaheri sõnul läksid hukkunud piirvalvurid patrullima ehk kontrollima paate, merel olijate kainust, turvavarustust ja olid ses mõttes ohtlikus kohas. Vaher lisas, et päästevõimekust neil ei olnud, sest päästetöid minnakse tegema vähemalt kolmekesi, samas kui kahekesi patrullima minna on igati tavaline.

PPA peadirektor kinnitas, et ei paadil ega ka meestel ei leitud esialgsel välisel vaatlusel vigastusi, kuid kindlasti tehakse ohtralt ekspertiise nii paadile kui ka surnukehadele. Vaheri sõnul on tõenäoline versioon, et tegemist on terviserikkega seotud õnnetusega.

Meestel olid seljas poolautomaatsed päästevestid, mis tähendab, et õhuga täitmiseks tuleb päästevesti nöörist tõmmata. Ühe hukkunu päästevest oli õhku täis, teise oma mitte. Vaheri sõnul pole hetkel teada, kas teine mees tõmbas nööri või ei. Kohapeal olnud PPA töötajad aga märkisid, et on vähetõenäoline, et vestil oli rike, pigem oli inimene külma vette sattudes šokis ega jõudnud enam nööri tõmmata.

Tühja paadi merelt ära toomist raskendas see, et kuna paadimootor oli tööle jäänud, siis tiirutas paat suurel kiirusel ühe koha peal. Vaher sõnas, et kohale läinud päästjatel ei õnnestunudki seda seisma panna, kuigi seda prooviti teha isegi helikopterilt. Nimelt heideti kolmel korral paadi sõukruvisse köit, mille sõukruvi iga kord aga katki lõikas. Lõpuks otsustati, et turvakaalutlustel lastakse paadil sõita, kuni kütus otsa saab, ning see võttis umbes tund aega.

Võti oleks pidanud olema nööriga käe küljes

Vaher rääkis, et paadi juhil on kohustus hoida võtmenööri käe küljes – sellisel juhul oleks juht üle parda kukkudes võtme süütest välja tõmmanud ja mootor oleks seiskunud, kuid seda ei juhtunud. Mispärast paadimootor seisma ei jäänud, pole veel teada ja selle selgitab välja kriminaalmenetlus.

Üks meremees rääkis Delfile, et sellisel paadil on päramootor, mille pööramisega saab sõidusuunda muuta. „Mootor saab seisma jääda vaid siis, kui võti välja tõmmatakse,“ sõnas ta. „Kui juht kukub paadist, siis jääb gaasihoob samasse asendisse, kus see enne kukkumist oli. Kui just enne kukkumist ei õnnestu seda paremas või halvemas suunas liigutada.“

See tähendab, et mootori pöörded jäävad juhi välja kukkudes samaks. Kui juhil pole võtmenööri ümber käe, siis jääb mootor juhi välja kukkudes tööle ja samasse asendisse, kus enne oli. Samasse asendisse jääb ka rooliratas. „Sellise paadi rool ennast ise sirgeks ei aja,“ rõhutas meremees. Seega sõitsid piirivalvurid üsna tasasel veel ilmselt väga kiiresti ja juht tegi kas meelega või kogemata järsu pöörde, mille tulemusel mõlemad mehed paadist välja paiskusid.

Võimalik on teoreetiliselt ka ühe mehe terviserike, mille tõttu ta üle parda kukkus, see ei tundu aga merendusega seotud inimestele tõenäoline. „Nii kogenud inimene ei jäta ju mootorit tööle, vaid võtab hoo maha. Seda enam, et vees olles võib sinu ümber ringiratast kihutava paadi ja selle mootoriga pihta saada,“ lisas meremees.

Tiirutama jäänud paadil oli ilmselt gaas põhjas. Sel on 80-hobujõuline päramootor, mis suudab siledal veel kindlasti sõita 40 sõlme ehk vähemalt 70 km/h.

Vee sügavus õnnetuskohas oli kolm meetrit

Sündmuskohal oli õnnetuse ajal ilm rahulik ja nähtavus hea. Vee sügavus oli kolm meetrit ja temperatuur 14 kraadi – alajahtumine tekib sellises vees umbes tunniga.

Viimasena oli õnnetu piirivalvepatrulliga kontaktis välismaa päritolu jahi meeskond, keda patrull kontrollis. See toimus kell 18.20, teade merel tiirutavast inimesteta paadist tuli häirekeskusele kell 19.15. Tühjalt tiirutavat paati märganud kohalik elanik leidis ka esimese surnukeha, teise leidis juba PPA. Asjaga tegelemiseks toodi Tallinnast kohale lisajõud ja tõsteti laevade abil merevõimekust.

Kohalikud piirivalvurid on kaplani hoole all. Nimelt võtsid otsingu- ja päästeoperatsioonist osa Heltermaalt kohale sõitnud politsei laev, lennusalk ja neli Haapsalu merepäästjat. Hukkunute kolleegidele oli päästeoperatsioonis osalemine ja töökaaslaste kaotamine kahtlemata ränk ning kohal olnud töötajatega istuti koos nõustajaga maha juba eile õhtul, kui merel tegevus lõpetati.

Ühtegi tunnistajat politseil Vaheri sõnul võtta ei ole, aga küsitletakse mitut inimest, kes võiks anda olulist infot. Eelkõige loodetakse infot saada viimasena kontrollitud jahil olnud inimestelt, aga ka teistelt merel liikunud inimestelt. Kõik vihjed on teretulnud.

Eile kella 19.15 ajal leiti Voosi kurgus kaldast paari kilomeetri kaugusel Haapsalu politseijaoskonna mootorpaat. Paadi mootor töötas, paat tiirutas koha peal ning meeskonda selle pardal ei olnud. Kella 19.45 ajal leiti paadi lähistelt uppununa üks piirivalvur ning kella 20.05 ajal ka teise ametniku surnukeha.