Keskmiselt saadetakse Eestist välja ca 1500 pakki päevas, Eestisse sisse umbes 7000 pakki, riigi sees liigub keskmiselt umbes 10 000 pakki päevas (numbrid on arvutatud koos rahvusvahelise maksikirja mahtudega). Aastas kokku saadetakse keskmiselt üle 400 000 paki kuus. Detsembris mahud suurenevad korralikult ja eelmise aasta detsembris saadeti üle 600 000 paki. Tänavu tuleb number ilmselt suurem.

Kirjadest suurema osa moodustavad ärikirjad ehk peamiselt arved, mida keskmiselt saadetakse 50 000 kuni 60 000 päevas ja siin detsembrikuuga võrreldes suuri erinevusi ei ole. 

Küll aga on jõulukuul näha, et erakliendi kirju ehk kirju, mida margistatult saadetakse, on kaks korda rohkem. Kui tavapäraselt saadetakse Eesti sees päevas keskmiselt 10 000 kirja, siis detsembris on selliseid kirju üle 20 000, rahvusvahelisi kirju saadetakse muidu keskmiselt 3000 ringis päevas, detsembris üle 6000. 

Keskmiselt saadetakse koos ärikirjadega päevas umbes 80 000 kirja. Kuu alguses, kui arveid saadetakse, siis on numbrid suuremad.

• Varasemate aastate kogemuse põhjal saab öelda, et mahud kasvavad hüppeliselt detsembris, kuid kahjuks jätavad paljud kingituste ja kirjade saatmise viimasele minutile. See tähendab aga, et mõni pakk või jõulukaart, mis tuleb kusagilt kaugemast riigist või läheb kaugele, ei tarvitse pühadeks ootajani jõuda.

• Endiselt eelistatakse posti teel tellida palju riideid, jalanõusid, kosmeetikat, kodukaupu (kodutekstiilidest kuni kodumasinateni) ja raamatuid. Võrreldes eelmise aastaga on näiteks Hiinast saabuvaid pakke 700% rohkem.

• Jõulukaarte saata eestlastele meeldib. Kuigi igal aastal vähem, siis ometi saadetakse detsembris kaks korda rohkem erakirju kui muul ajal. Äriklient on aasta lõikes üsna stabiiline, kuid eraklientide puhul on jõulude ajal kirjade valdkonnas topeltkoormus.

• Jõulumahtude teenindamine Eesti Posti kinnitusel probleeme ei valmista. Seoses jõuludega on juurde värvatud üle 50 inimese ja vajaduse tekkides saab seda numbrit suurendada.

• Kiirematel päevadel saab ka kontoritöötaja käe valgeks – peakontori juhid ja spetsialistid lähevad appi sorteerima, kulleripakke koju viima, pakiautomaatide juurde