Kristiina Ojulandi parteist tuli Delfi fotograafi sealviibimise ajal EKRE-ga läbirääkimisi pidama vaid Margus Annuk. EKRE seltskond istus üle laua mitmekesi, teiste seas erakonna juhtfiguurid Mart ja Martin Helme.

Ojuland ise osaleb täna ja homme hoopis Londonis toimuval Venemaa tulevikku puudutaval konverentsil.

EKRE saadetud pressiteates seisab, et EKRE ja RÜE esindajate kohtumisel fikseeriti osapoolte volitused, pandi paika läbiräägitavad teemad ning selgitati välja vastastikused seisukohad. Konservatiivset Rahvaerakonda esindasid esimees Mart Helme, aseesimees Martin Helme ja juhatuse liige Henn Põlluaas. Rahva Ühtsuse Erakonna poolt oli läbirääkimistel aseesimees Margus Annuk ja juhatuse liige Krista Paal.

Kõne all olid nii nimekirjade moodustamise põhimõtted, kampaania rahastamise küsimus, valimisplatvormi teema kui küsimus valimiskampaania praktilisest läbi viimisest.

Esimesel kohtumisel vahetatud informatsioon viiakse erakondade juhatustesse, mõlemal erakonnal toimub juhatuse koosolek juba sel nädalal. Juhul, kui juhatused aktsepteerivad delegatsioonide poolt fikseeritud lähtepositsioonid, toimub järgmine kohtumine ilmselt 20. novembril, mil peateemaks kujuneb juba nimekirjade moodustamine.

Hiljuti jõudis avalikkuse ette teade, et Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) soovib Rahva Ühtsuse Erakonnaga (RÜE) valimisteks leivad ühte kappi panna. Kuigi erakonnad on alustamas koostööks läbirääkimisi, siis on mõlema erakonna vahel tegelikult üks tõsine vasturääkivus - kooseluseadus.

Nimelt on EKRE juhid Martin ja Mart Helme kooseluseaduse suhtes tihti avalikult väga kriitiliselt sõna võtnud. Nii näiteks ütles Martin Helme tänavu kevadel europarlamendi kandidaatide debatis, et "kui vanasti seisnes euroopalikkus Rooma õigusel, Kreeka hellenite kultuuril ja ristiusul, siis tänapäeval on Euroopa väärtuste ikooniks habemega naised ja kõik muu sarnane. See on vale suund, kuhu liikuda, ja see ei lõpe hästi".