„Andsite mulle hea mõtte, aga üldiselt Keskerakonna volikogul on plaanis selles küsimuses kokku tulla juunikuus, küllap me siis jõuame ka presidendikandidaadi väljakuulutamise juurde,“ sõnas Savisaar.

Savisaar rääkis, et kui rahvas valiks presidendi, siis oleks arusaadav, kui oleks selline pikaajaline kampaania nagu on Ameerika Ühendriikides, kuid Eestis pole see praeguse süsteemi juures mõttekas.

„Meil valib üks väike seltskond presidendi, võib-olla väiksem või natuke suurem olenevalt sellest, kas riigikogus lahendatakse ära või läheb edasi valijameeste kogusse. Ma ei arva, et see nõuab väga suurt kampaaniat, sest see kampaania jätab natuke võltsi mulje, lihtsalt sellepärast, et selle kampaaniaga püütakse mõjutada rahvast täiesti loomulikul viisil, aga rahvas ju tegelikult ei osale valimistel,“ selgitas Savisaar.

Savisaar lisas, et Keskerakond on esitanud riigikogule eelnõu, mille järgi presidendi võiks valida rahvas, aastate jooksul umbes pool tosinat korda, aga iga kord on riigikogu selle tagasi lükanud.

Tallinna linnapea ametist kõrvaldatud Edgar Savisaar osales täna linnavalitsuse pressikonverentsil seoses eetriküpseks saanud sarjaga „Savisaare protsess“, mis jõuab Tallinna TV eetrisse laupäeva õhtul ja milles Savisaar mängib iseennast.