Harjumaal sai samuti mitmes piirkonnas talusid külastada ja inimesed seda võimalust ka aktiivselt kasutasid. Mõne talu juures oli lausa pikk autode rivi.

"Esimene üle-eestiline avatud talude päev oli üle ootuste edukas ja sellest said osa kümned tuhanded huvilised – kokku tehti ettevõtetesse üle 44 000 külastuse,“ ütles avatud talude projektijuht Karin Volmer. Rekordiline arv külastajaid oli Raplamaal asuvas Kuusemäe talus, mida külastas ligi 1500 inimest, Harjumaal asuvas Saidafarmis ja Pärnumaal asuvas Jaanihanso siidrivabrikus, kus käis üle 1000 inimese ning Ida-Virumaal asuvas Konju mõisa talus, kus käis üle 900 huvilise.

Avatud talude päeval sai külastada ettevõtteid alates Eesti suurimast piimatootmisest kuni kodumaise siidrivabrikuni, Eesti parimaid mahetootjaid, mitmeid suuri ja väikesi looma- ja teraviljakasvatajaid, aiandeid, puuvilja- ja marjakasvatajaid, ravim- ja maitsetaimede kasvatajaid, väiketöötlejaid ning turismitalusid. Vähemalt ühes ettevõttes õnnestus külalistel näha vasika sündi.