Rahepallid Kesk- ja Lõuna-Eestis tekitasid Ifi klientidele kahjusid kokku 340 000 euro eest. Hoonete katuseid, klaase ning hoovipealset vara rikkus rahe 35 korral, sõidukite kahjudest anti Ifile teada 77 juhul. Kahele sõidukile põhjustas rahe niivõrd suuri kahjustusi, et neid taastada ei olnud enam mõtet ning kuna mõlemale sõidukile oli sõlmitud uusväärtusega kaskokindlustus, hüvitati omanikele sõidukite ostusumma.

If Kindlustuse varakahjude grupijuhi Piret Jõhviku sõnul võib rahel olla väga suur ning ootamatu purustusjõud. "Rahe eest on ise raske oma vara kaitsta ning üldjuhul ei suuda keegi ka ennustada, kui suuri rahepalle taevast alla sadama hakkab. Seekordne augustikuu näitas ilmekalt rahe võimu, kui majade katustesse tekkisid suured augud ning purunesid klaasid ja aias olev vara. Samuti tekitas rahe sõidukitele selliseid vigastusi, et osad neist läksid maha kandmisele," sõnas Jõhvik.

Rahekahjud maakonniti:

Kaskokahjusid registreeriti Tartumaal 70. Vaata pilte rahesajust Tartumaal.

Jõgevamaal 2, Valgamaal 1.

Viljandimaal 2.

Lääne-Virumaal 1 ning üks sõiduk sai rahevigastusi ka Poolas.

Suurimad augustikuu väljamaksed olid kasko- ning liikluskahjudes, kus If korvas vastavalt 1,4 ja 1,1 miljoni euro eest kahjusid. Varakahjusid hüvitati 694 000 euro ulatuses. Kokku maksis If Kindlustus augustis oma klientidele 3,3 miljonit eurot hüvitisi, suurim välja makstud kahju oli 110 000 eurot. Aastaga on hüvitatud kahjude arv kasvanud 22,3 protsendi ja hüvitatud summa 22,7 protsendi võrra.

Suurimad hüvitatud kahjud augustis:

- Ettevõtte varakahju: lauda põleng - 110 108 eurot

- Liikluskindlustus: liiklusõnnetuse isikukahju Soomes - 105 224 eurot

- Kasko: veoauto Scania kraavi vajumine Norras - 58 413 eurot

- Varakahju: korteri põleng Tartumaal - 19 304 eurot

- Õnnetusjuhtumikindlustus: kallaletung Tallinnas - 2 225 eurot

- Reisikahju: Austraalias tööl kukkumise tagajärjel pahkluu operatsioon - 3 614 eurot

- Koera ja kassi kindlustus: koera hukkumine haiguse (kasvaja) tõttu - 1 402 eurot