Täna Estonia kontserdisaalis toimunud kontserdil andis naisliidu nimel Aasta isa tiitli 40 aastat lennunduses töötanud Valeri Kutuzovile üle Siiri Oviir.

Oviir ütles oma kõnes, et lennusalga lennukite eskadrilli ülem Kutuzov on terve elu Eesti piiril teeninud ning on ka hea isa ja hooliv vanaisa. Abikaasa Marinaga on ta koos olnud 36 aastat ning üles kasvatanud kolm last. Neil on ka kuus lapselast.

Eesti Naisliit on tiitlit Aasta isa andnud välja alates 1998. aastast.

Aasta isa tiitel antakse traditsiooniliselt üle Eesti Naisliidu poolt isadepäeval Eesti Naislaulu Seltsi korraldatud kontsertaktusel Estonia kontserdisaalis, millest teeb otseülekande Eesti Rahvusringhääling (ETV). Aasta isale annab üle traditsioonilise kunstnik Kiira Mari-Anne Kadariku nahkköites „Kalevipoja" proua president.

Eesti Naisliit kutsub igal aastal vabariigi organisatsioone ja üksikisikuid esitama Aasta isa kandidaate. Valiku kandidaatide hulgas teeb Eesti Naisliidu eestseisus, kus on esindatud Tallinna, Pärnu, Põlva, Vändra, Kohtla-Järve, Kiviõli, Viljandi, Sindi, Harjumaa ja Otepää naisorganisatsioonid.

Varasematel aastatel on Aasta isa tiitli pälvinud ajaloolane Aldo Kals, Ida-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Ralf Allikvee, dirigent ja muusikapedagoog Aavo Ots, Tartu linnapea Urmas Kruuse ja Rahvarinde asutaja Heinz Valk.