"Suur tänu tunnustuse eest. Kuigi me oleme nautinud toetust, pole me nautinud tunnustust. Tänane näitab aga, et meie tegevus on jäänud silma," sõnas Vooglaid oma tänukõnes.

"Autasu saadab ühiskonnale sõnumi, et perekonnal on fundamentaalne tähtsus. Statistikat vaadates näeme, et meie ühiskond on sügavas kriisis. Eestis on tungiv vajadus ehitada üles kodanikuühiskond," on Vooglaid veendunud.

Preemia kuulub Vooglaiu sõnul kõikidele, kes on sihtasutust toetanud. "Tänu ka perekonnale ja abikaasadele. Meie haare laieneb, te näete seda juba sel aastal".

Veel ütles Vooglaid, et kõik nende SA vahendid pärinevad eraannetustest.

Varem on preemia saanud ka Vooglaiu ema, VHK direktor Kersti Nigesen

Missioonipreemiat antakse tänavu välja kaheksandat korda. Nominentide valikul tegi otsuse Aadu Luukase Sihtasutuse nõukogu koosseisus Indrek Luukas (nõukogu esimees), Sulev Loo ning Märt Vooglaid.

Aadu Luukase SA missioonipreemia 2014. aasta nominentideks olid veel toiduabiorganisatsioon Eesti Toidupank, tänavalaste probleemile pühendunud Inge Ojala-Pihlaja, Tallinna Loomaaia pikaajaline direktor Mati Kaal, vähiravi toetav SA Hille Tänavsuu Vähiravifond "Kingitud elu" ning riskilaste ja -perede aitamisega tegelev MTÜ Peeteli Kiriku Sotsiaalkeskus.

Teised nominendid saavad kõik 6400 eurot.