Esialgu arvasid arheoloogid, et tegemist võib olla sealsamas kõrval asunud Tallinna võllamäe kalmistuga. Kuna enamik maetuist on mehed ja paljudest haudadest on leitud Rootsi sõdurite sinelinööpe ja tolleaegseid Rootsi ööre, on ilmselt siiski tegemist garnisonikalmistuga. Enamik surnuist on maetud kirstudes.

Väljakaevamiste ühe juhi arheoloogi luu-uurija Martin Malve sõnul vägivaldse surma tundemärke surnute kehadel pole. Seevastu on leitud mitmeid ühishaudasid, üks isegi viie maetuga. Malve sõnul võib see viidata garnisonis aset leidnud haiguspuhangutele.

Malve rääkis Delfile, et lisaks meestele on haudades ka mõned naiste ja laste surnukehad. Tegemist võib olla sõdurite perekonnaliikmetega.

Kirjalikke andmeid ei kalmistu ega garnisoni kohta praegu teada pole. Malve sõnul võetakse sellekohane analüüs ette pärast väljakaevamiste lõppu.

Kalmistu tuli välja Pärnu maante number 59b krundilt endise staadioni alt. Väljakaevamised võeti ette Tallinna Kaunite Kunstide Kooli ehitamise ettevalmistustööde raames. Kaevmisi viib läbi Tartu Ülikooli arheoloogia osakond koostöös MTÜ-ga Arheoloogia ja Ehitusajaloo Grupp AEG. Tööde tellijaks on Riigi Kinnisvara aktsiaselts.