Delfi fotograaf seisis eile ajavahemikus 12.30 - 13.04 ehk pool tundi Tallinnas Viru ringi jalakäijate ülekäiguraja juures.
Vaata ülejäänud fotosid SIIT.

"Masinaid oli palju ja pildile õnnestus selle 30 minuti jooksul saada mitukümmend tegelast. Piltide väljapanemisel lähtusin, et oleks selgelt aru saada, et tegemist on mobiiliga rääkimisega. Oli ka neid, kes lugesid sõnumeid või muud sellist. Oli neid, kes imesid roolis piipu," selgitas fotograaf Andres Putting.

"Seega, praegune galerii sisaldab 25 erinevat autot, mille roolis istus mobiiliga rääkiv inimene. Muidugi oli ka neid, keda ei saanud pildile, sest nad lendasid kiirelt mööda."

Jaanuarist jõustuv uus liiklusseadus keelab juhtidel sõiduki liikumise ajal hoida telefoni käes. Praegu kehtiv liikluseeskiri seda otseselt ei keela ja seni on karistatav üksnes telefoniga rääkimine ilma vabakäeseadet kasutamata.

Maanteeameti selgituses on lisatud, et kuna telefoni käeshoidmine segab oluliselt juhtimist, siis on selline tegevus uuest aastast keelatud kõikjal, sealhulgas asulavälisel teel.