Teine osa podcastist nimega Delfi Briifing keskendub ajateenistusele ja plaanile, millega kaitseministeerium tuli välja 7. aprillil. Ministeerium pakkus välja mõtted, kuidas teha ajateenistusse kutsumist lihtsamaks, kuidas ühtsustada arstlike komisjonide tulemusi ja tuua teenistusse senisest rohkem noormehi ning viimaks seda, kuidas karmistada sanktsioone ja teha ajateenistusest kõrvale hiilimise nii piltlikult, kui ka sõna otseses mõttes kallimaks.

Kaitseministeeriumi ettepanekud pole veel valitsusest heakskiitu saanud, kaitseminister Margus Tsahkna tutvustas neid valitsuse istungil 13. aprillil. Ettepanekuid selgitab Delfi Briifingus kaitseministeeriumi kaitseväeteenistuse osakonna juhataja Peeter Kuimet.

Delfi Briifing on uus saatesari ja podcast, kus anname ülevaateid Eestis ja maailmas hetkel olulistest teemadest. Kuulake podcasti siit lehelt, lisage endale Soundcloud'i keskkonna kaudu, tellige oma nutiseadmesse Delfi Briifing podcastina. Lähiajal peaks olema podcast leitav ka iTunes'i poes.