Täna algas lühikese, 42 minutit kestnud kohtuistungiga protsess Keskerakonna pikaaegse juhi, aastaid Tallinna linnapeana töötanud Edgar Savisaare üle, keda süüdistatakse altkäemaksu võtmises ja rahapesus. Savisaart on aastate jooksul seostatud erinevate skandaalidega – enne 2015. aastat näiteks idarahaskandaalis, samuti on tema linnapeana töötamise ajal mitmeid erakonnaga seotud inimesi korruptsioonis nii kahtlustatud kui ka süüdi mõistetud.

Eesti Päevalehe ja Delfi ajakirjanikud võtavad kohtuprotsessi esimese päeva Delfi Briifingus kokku. Eesti Päevalehe tegevtoimetaja ja uudistetoimetuse juhataja Holger Roonemaa hinnangul on erakordselt oluline, et kohtuprotsessi tagajärjel oleks võimalik selgelt öelda, kas Savisaar oli süüdi või mitte. Reporter Otti Eylandti sõnul oli esimene päev kohtus küll üürike, kuid meeleolukas.

Delfi Briifing on uus saatesari ja podcast, kus anname ülevaateid Eestis ja maailmas hetkel olulistest teemadest. Kuulake podcasti siit lehelt, lisage endale Soundcloud'i keskkonna kaudu või tellige oma nutiseadmesse Delfi Briifing podcastina näiteks muusikaprogrammi iTunes kaudu.