Kokku kogunes vabaühenduse Tallinn Bicycle Week eestvõttel toimunud rattaaktsioonile Tallinna südalinna umbkaudu pooltuhat ratturit, kes liiklesid kahe tunni jooksul Vabaduse väljaku ja Pronksi tänava vahele jäävatel Narva mnt, Pärnu mnt ja Estonia pst lõikudel ja nendega ristuvatel tänavatel.

Kuigi kohati oli märgata ka gruppidena liiklevaid rattureid, kulges liiklus hoolimata silmnähtavalt suurenenud ratturite hulgast tavapärases rütmis.

Korraldajate sõnul läks sõit väga hästi ning vahejuhtumiteta ning kujunes väga õpetlikuks nii jalgratturitele, keda kutsuti üles liiklusreegleid võimalikult täpselt järgima, kui ka autojuhtidele, kes said tunda, kuidas oleks Tallinnas liigelda tiheda rattaliikluse olemasolu korral. "Kindlasti on siin mõtte- ja arenguruumi mõlemal poolel. Eksperimendi mõte oligi anda nii autodele kui ka ratturitele paremini aimu, kuidas üksteise olemasoluga paremini arvestada ja omavahel suhelda, et kõigil oleks ohutum liigelda," kommenteerisid korraldajad.

"Tipp d'Und on eksperiment, mis annab aimu, milliseks võiksid kujuneda liiklejate omavahelised suhted, et siis vaatada ja analüüsida, milline on meie liikluskultuuri hetkeseis ja võimalik tulevik," selgitasid korraldajad oma eesmärke oma Facebooki-lehel.