Delfi sündis 1999. aasta teisipäeva, 23. novembri hommikul kell 10.30. Kus olid meie kangelased siis ja kuhu nad on jõudnud?

1. Edgar Savisaar | Delfi sünniaasta oli Edgar Savisaarele kibemagus. Ta viis Keskerakonna riigikogu valimistel võidule, aga jäeti Mart Laari koostatud kolmikliidu valitsusega võimult eemale. Ta võitis Tallinnas sügisesed kohalikud valimised, aga jäeti opositsiooni ja linnavolikogu esimehe kohast ilma Jüri Mõisa kokku pandud imekoalitsiooniga – mis pidi toetuma isegi endise interrindlase Jevgeni Kogani häälele.

2. Vladimir Putin | Delfi sünni ajal pidas Vladimir Vladimirovitš juba sõda. Mees eikuskilt oli Venemaa poliitika tippu tõusnud kõigest mõned kuud varem, kui president Boriss Jeltsin tegi temast augustis peaministri. Samal päeval – 9. augustil – murdsid Tšetšeeni iseseisvuslased oma piiridest välja ja liikusid Dagestani. Järgnesid pommiplahvatused üle Venemaa, neist mainituim Moskva Petšatniki rajoonis, kus kortermaja plahvatuses hukkus üle saja inimese.

3. Andrus Ansip | Tartu linnavalitsuse istungid toimusid tavaliselt teisipäeviti ja neljapäeviti. Kuid sel teisipäeval, kui Delfi ilmavalgust nägi, istungit ei toimunud. Linnapea Andrus Ansip oli Strasbourgis foorumil „Euroopa kontinendi säästlik ruumiplaneering”. Vaevalt oskas tollane Tartu meer ette näha, et 20 aastat hiljem on ta end europarlamendi liikmena Strasbourgi sisuliselt sisse kirjutanud.

4. Toomas Hendrik Ilves | Toonane välisminister Toomas Hendrik Ilves tegi Delfi avamise päeval tööd, viibides Luksemburgis Lääne-Euroopa Liidu ministrite kohtumisel. Nüüdseks on see organisatsioon tegevuse lõpetanud ja enamasti unustatud. Järelejäänu neelas Euroopa Liit alla.

5. George W. Bush | Delfi sai alguse kuumal USA presidendivalimiste kampaania-aastal. Texase kuberner George W. Bush oli alles juunis kandideerimisest teatanud ja võitles teise Eestis tuntud USA vabariikliku poliitiku John McCainiga partei presidendikandidaadiks saamise nimel.