Kui suurem osa ülejäänud linnapeakandidaatidest kritiseeris tänase Pärnu linnavalitsuse eelarvepoliitikat, siis praegune keskerakondlasest Pärnu linnapea Mart Viisitamm teatas, et probleemides on suuresti süüdi vabariigi valitsus ja selle tõttu tema enam sellesse institutsiooni ei usu.

Linnapeakandidaat ja tänane Pärnu maavanem Toomas Kivimägi nägi majanduse olukorra paranemise võtmetähtsusega komponendina eelkõige euro tulekut.

IRL-i linnapeakandidaat Annely Akkermann arvas, et tulevikus kindlasti Pärnu ja selle lähivallad ühinevad ning moodustub Suur-Pärnu. Viimase nelja aastaga on Pärnu lähivaldadele kaotanud umbes 4000 inimest.

Roheliste Pärnu linnapeakandidaat Andres Siplane nägi probleemina, et paljude erakondade ja ärimeeste huvid on omavahel liiga tihedalt läbi põimunud.

Martin Helme leidis, et Keskerakonnal ja Reformierakonnal on olnud häid ideid, aga nende elluviijad on läbi aastate olnud nii kleepuvate sõrmedega, et neid ei tohiks võimu juurde enam lasta.

Enamik parteisid ja valimisliite välistasid koostöö Keskerakonnaga. Helme isegi esitas retoorilise küsimuse, et “kes see loll on, kes tahab keskerakondlikule Pärnule makse maksta”.

Valimislubadusi oli seinast seina

Valimislubaduste rubriigis jäi aga kõige eredamalt kõlama Helme lubadus ehitada 60 miljoni krooni eest valmis Pärnu kolmas sild. Raha selleks lubas hankida sanatoorium Estonia erastamisest.

Kivimägi tahaks keskooliõpilastele hakata õpetama autojuhtimist, et kõik, kes lõpetavad keskkooli, saaksid samas ka autojuhiload.

Helme põlise kaitseliitlasena sõnas selle peale, et keskkooliõpilastele tuleks anda ka õpetust relvaloa saamiseks.

Enamik kandidaate arvas, et munitsipaalpolitsei tuleb kinni panna või siis jätta alles ainult busside piletikontroll.

Ühiselt leiti ka, et Pärnu peaks olema maakonna vedur.