Susi peab venia legendi teemal "Kas üksikisiku põhiseaduslik kaebeõigus Riigikohtusse on fiktsioon?"

Ülikooli õigusteaduskonna dekaan Jaan Ginter ütles Delfile, et kandidaate dotsendi ametikohale nad ei vali. „Ega kandidaate meie ei saa valida, kandideerimise otsustavad need, kes kandideerivad,“ lausus ta.

Akadeemilises hierarhias on dotsendiks saamine üks samm enne professoriks saamist. Ginteri sõnul avaldavad enne Susi dotsendiks saamist oma arvamuse eksperdid ja seejärel on otsustusõigus õigusteaduskonna nõukogul.

„Mul on raske ennustada, mida eksperdid arvavad ja mida õigusteaduskonna nõukogu lõpuks otsustab,“ sõnas Ginter, kelle sõnul ei saa Susilt mineviku pärast võtta ära võimalust dotsendiks kandideerida.

„Ma ise ei ole selles osas lõplikku seisukohta välja kujundanud,“ ütles Ginter. „Olen kursis nende negatiivsete minevikus olnud asjadega, aga kui suureks takistuseks need saavad, ei oska öelda.“

„Ekspertide arvamusi me ootame 12. juuniks ja pärast seda me saame hakata edasi vaatama,“ lausus Ginter ja lisas, et tõenäoliselt koguneb teaduskonna nõukogu juuni lõpus.

Susi pälvis avalikkuse suure tähelepanu selle sajandi alguses, kui ta lasi põhja Concorida ülikooli.

Concordia Rahvusvahelise Ülikooli endist rektorit Mart Susi ja tema abikaas prorektorit Mari-Ann Susi süüdistati ametiseisundi kuritarvitamise teel võõra vara riisumises suures ulatuses, äriregistri pidajale tahtlikult ebaõigete andmete esitamises, maksusumma kinni pidamata jätmises ning ametiseisundit ära kasutades asutusele suure varalise kahju põhjustamises.

Harju maakohus karistas 2006. aasta mais Mari-Ann Susi 3-aastase ja Mart Susi 5-aastase tingimisi vangistusega, mõlema katseajaks oli kolm aastat.

Advokatuuri aukohus otsustas Susi advokatuurist välja heita 2004. aasta lõpus, kuna endisele Concordia rektorile Mart Susile kuuluv advokaadibüroo Reas esitas advokatuurile riigi õigusabi osutamise eest korduvaid arveid.