Concordia haldaja keeras ülikooli ühes majas elektri välja neljapäeval ning kuna seal asus ülikooli arvutikeskus, siis pole ka internetti, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Üürileping Concordia Varahaldus OÜ-ga on lõppenud ning praegu pole kellegagi uut tehtud,” ütles AS Brem Viimsi Kinnisvara hoolduse jurist Mihkel Jürisson.

Tema sõnul on tuhatkond üliõpilast vett, elektrit, kanalisatsiooni ja kütet kasutatud, kuid samal ajal ei maksa selle eest keegi. “Praegu pole kellelgi kasutusõigust ja me teeme väga palju kulutusi paljalt kommunaalteenuste osutamisega,” ütles Jürisson. “Pole põhjust neid kulutusi teha, sest pole selgust, kas keegi neid hüvitab.”

MTÜ Concordia Akadeemilise Ühisus juhatuse liikme Kalle Tiiteri sõnul õppetöö siiski jätkub, sest reedel oli loenguid vähe ning laupäeval on vaid paar päevast loengut.

Läbirääkimisi on mittetulundusühinguga peetud kaks nädalat, kuid Bremi rahuldavale tulemusele jõutud pole. Vee- ja kanalisatsioonisüsteem majades toimib, sest seda oleks maja teiste üürnike tõttu võimatu välja lülitada. “Meie poolt jääb elekter välja seniks, kuni me leiame üürniku, kes soostub maksma üüri ja kommunaalteenust,” märkis Jürisson. “Meie eesmärk on saada lepingupartner, kes on võimeline täitma lepinguga võetud kohustusi.”

Kalle Tiiteri sõnul otsitakse lahendusi uue investori tulekuga. Tema sõnul on ka arusaadav, et Brem tahab saada selget partnerit, sest ühisusel pole praegu finantstagatisi. Concordia omanik Mart Susi peab läbirääkimisi Audentesega.

Audentes AS-i juhatuse esimehe Aare Kilbi sõnul pole praegu selget plaani, kuid konsultatsioonid käivad. “Kui müüakse Concordia ülikooli kui tervikut, mida on võimalik teha, siis selle vastu on meil huvi,” ütles ta.

Sellega kaasneksid akrediteeringud ja koolitusload ning vara müüdaks ilma võlgadeta. Mart Susi kinnitas rektori kohalt tagasi astudes õppejõududele, et lubab Concordia õppekavad ja akrediteeringud mittetulundusühingul üle võtta.