Kooli pressiesindaja Kaidi Aheri sõnul teatasid Mart Susi ja Mari-Ann Susi tagasiastumisest kolmapäeva hommikul koosolekul.

Susi teatas koosolekul ühe tagasiastumisega seotud põhjusena, et kooli seni hallanud OÜ Concordia Varahaldus vastu on sisse antud pankrotiavaldus. Kas avalduse andis sisse firma ise või keegi võlausaldajatest, ei osanud kooli pressiesindaja kommenteerida.

Mart ja Mari-Ann Susi kuulusid Concordia Varahalduse juhatusse.

Aheri sõnul jätkub koolis õppetöö ning neljapäevast alustab kooli töötajate, tudengite ja õppejõudude esindajatest koosnev MTÜ Concordia Akadeemiline Ühisus läbirääkimisi haridusministeeriumiga.

Pressiesindaja sõnul püüab mittetulundusühing saada litsentse, et jätkata samasuguste põhimõtetega ülikoolina.

Samuti jätkab MTÜ läbirääkimisi koolihoonet rentiva organisatsiooniga, et viimane lubaks koolil veel mõnda aega senises hoones tegutseda, kuigi Concordia Varahaldus on hoone omanikule võlgu mitu miljonit krooni.

Aher lisas, et vajadusel on ruumidega lubanud aidata ka Tallinna pedagoogikaülikool.

Concordia küsimus kerkis esile ülemöödunud nädalal, kui Tallinna pedagoogikaülikool teatas neile tehtud pakkumisest osta Concordia ülikool koos viie miljoni kroonise võlaga ära.

Pärast pedagoogikaülikooli töörühma tutvumist Concordia kooli dokumentidega tuli ilmsiks, et kooli võlad on viie miljoni asemel 27 miljoni krooni ringis. Pedagoogikaülikool loobus seepeale Concordia kooli ostmise mõttest.

Kooli ostmise vastu tundis huvi ka Audentes Mainori ülikool, kuid nendegi jaoks käisid Concordia võlasummad üle jõu ning pärast riigi keeldumist võtta osa võlgasid enda kanda otsustas Audentes Mainor kooli ostmisest loobuda.

OÜ Concordia Varahaldusel on mitmemiljonilised võlad nii maksuameti kui ka kooli hoonet haldava AS-i Esmar ees.