Coca-Cola Hellenic Bottling Company (Coca-Cola HBC) pusib edasise investeerimisstrateegia kallal ja on sellest faktist ka oma umbes 250 Eesti töötajat teavitanud, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Investeerimisstrateegia hindamine alles käib ja sellised protsessid võtavad aega,” ütles Coca-Cola Hellenicu Baltikumi avalike suhete juht Annela Laaneots. “Otsime pidevalt võimalusi, et Balti riikides konkurentsivõimeline olla. Oleme oma töötajate suhtes väga ausad olnud ja neid juba informeerinud, et praegu hindame oma investeerimisstrateegiat Baltikumis ning see protsess kestab. Teeme ka ametliku teadaande, kui selleks tekib vajadus.”

Laaneots ei soovinud täpsustada, millal firma lõpliku otsuse langetab. “Nagu öeldud, hindamine on veel pooleli,” märkis ta.

Maailmakuulus kaubamärk

“Minu teada on Coca-Cola Baltikumi põhitehas siiani Eestis olnud,” ütles Coca-Cola konkurendi A. Le Coqi juht Tarmo Noop.

“Kui nüüd aga kainelt vaadata, siis mis on ühele ettevõttele efektiivsem: hoida tehast 1,4 miljoni inimesega riigis või viia see lähemale suuremale põhiturule… Ilmselt annaks teine variant mitmes mõttes rohkem efekti,” arutles ta.

Coca-Cola HBC on üks The Coca-Cola Company maailmakuulsate karastusjookide tootjatest ja turustajatest, mis tegutsevad 28 Euroopa riigis.

Coca-Cola HBC tütarettevõte tegutseb Eestis juba 1992. aastast ning toodab peale peamise kaubamärgi Coca-Cola ka teisi tuntud jooke nagu Coca-Cola Light, Fanta, Sprite, mineraalvesi Bonaqua, Schweppes, Linnuse kali ja Linnuse limonaad.

Ka müüb Coca-Cola HBC Eesti AS spordijooki Powerade, energiajooki Burn, mahlajooki Cappy ja jääteed Nestea.

Eestis on tegelikult kaks Coca-Colaga seotud ettevõtet. Maailma ühe mõjukama kaubamärgiga joogitootja on niisiis Coca-Cola HBC, mida juhitakse Kreekast. Selle ettevõtte partner Eestis, Lätis ja Leedus on omakorda Coca-Cola Balti Jookide AS, mis on The Coca-Cola Company esindaja ning n-ö turundusüksus.

Coca-Cola Balti Jookide AS-i Baltikumi avalike suhete juhi Annikky Lambi sõnul on ta kursis sellega, et Coca-Cola HBC hindab praegu Baltimaade investeerimisstrateegiat. “Vara on veel kommenteerida, kas tulemus Coca-Cola Balti Jookide Aktsiaseltsi kuidagi mõjutab.”

Baltimaades on Coca-Cola HBC müügimaht pidevalt kasvanud, eraldi riikide kaupa ei soovi firma oma tulemusi avaldada.

Eile Päevalehega kõnelenud Coca-Cola töötaja polnud vabriku võimalikust Eestist lahkumisest sõnagi kuulnud.

“Tõsi, ühel hiljutisel koosolekul räägiti, et ettevõte soovib tootmist laiendada ning praeguse tehase lähedale soovitakse selleks maatükk osta,” rääkis üks töötajatest. “Võimalikust kolimisest pole juttu olnud.”

Töötukassa esindajad ütlesid Päevalehele, et neil Coca-Cola HBC töötajate võimaliku tulevase koondamise kohta andmed puuduvad.