Päästeameti sõnul on õnnetuses viga saanutest kaks raskes seisundis. Neli inimest pääsesid nõnda kergete vigastustega, et haiglaravi ei vajanud. 22 aga viidi Ida-Tallinna Keskhaiglasse (ITK) ja Põhja-Eesti regionaalhaiglasse (PERH).

ITK-st öeldi, et nende juurde toodud seitse kannatanut, kellel olid peamiselt põrutused ja näo vigastused, on tänaseks koju lubatud.

PERH juhtunu osas politseiga sõlmitud kokkuleppe kohaselt infot ei anna.

Enamikel reisijatel polnud turvavööd kinnitatud

Politsei pressiesindaja Annika Maksimovi sõnul polnud suurel osal reisijatest bussis turvavööd kinnitatud. Kui paljudel täpselt, selgitab uurimine.

Õnnetuse põhjustanud Atko bussi kindlustusfirma sõidukikindlustuse osakonna juhataja Tõnis Tohveri sõnul oleks saanud ilmselt nii mõnegi vigastuse ära hoida, kui turvavööd oleksid olnud rohkematel inimestel korrektselt kinnitatud. Ta lisas, et turvavööde bussis kinnitamine pole veel kahjuks inimestel harjumuseks saanud.

"Võimalusel turvavöö kinnitamine on siiski parim vahend selliste raskete tagajärgede ennetamiseks, sest õnnetuse iseloom on paraku alati ootamatu ja see tuleb siis, kui seda kõige vähem ootad," nentis Tohver.

Ta ütles, et reaalsuses tuleb liinibussidega õnnetusi ette päris tihti, enamasti siiski linnasisestel liinidel. "Selliseid õnnetusi, kus äkkpidurduse või ootamatu manöövri tõttu saab viga üks või kaks inimest juhtub pidevalt. Õnneks on siiski sellised suuremad õnnetused harvemad," sõnas Tohver.

"Viimati oli näiteks juhtum mõne nädala eest Nõmmel, kus üks Volvo sõitis ette bussile ja mitu inimest sai viga ning kohe meenub ka üks suurem avarii 2018. aasta jaanuarist, kui Tartu maanteel Kose kandis põrkasid kokku veok ja reisijaid vedanud buss," lisas ta.

Õnnetus juhtus tähelepanematusest

Eile päeval juhtus Tallinna-Rannamõisa-Kloogaranna maantee 27. kilomeetril raske liiklusõnnetus, kus põrkasid kokku veoauto ja buss.


Politsei pressiesindaja Annika Maksimovi sõnul seisis veoauto ohutuledega tee ääres ning buss sõitis sellele tagant sisse. Märgata ei olnud pidurdusjälgi, mistõttu pidi bussijuht veokile sisse sõitma tähelepanematusest.

Mõlema sõiduki juhid olid kained. Mis asjaoludel bussijuht veoautot ei märganud, selgitab välja uurimine. Pärast õnnetust oli bussijuht nii suures šokis, et ei suutnud adekvaatset infot anda.