Taisto tegevjuhi Tajo Saluse sõnul kavandab bussifirma valitsuse vaba turumajandust piirava otsuse suhtes vastusamme.

“Suured aktsioonid on plaanitud,” lisas ta. Salus tõlgendas teede- ja sideministeeriumi liinilubade komisjoni otsust nii, et Eestis puudub vajadus odava bussiteenuse järele. “Meie suhtlemine inimestega näitab vastupidist.”

Suuraktsiooni aastapäev

Taisto tütarfirma Suure-Jaani Buss taotles kokku 23 liiniluba Tallinna-Tartu, Tallinna-Võru, Tallinna-Pärnu, Tallinna-Viljandi-Antsla, Tallinna-Rakvere, Tartu-Pärnu ja Tartu-Võru liinidele, sai aga keeldumise nii kõigilt maakondadelt kui ka ühehäälse “ei” teede- ja sideministeeriumi liinilubade komisjonilt.

Bussiettevõte ahvatleb oma tulevasi kliente lubadusega korraldada Eesti-siseseid liinireise konkurentidest märksa odavamate piletihindadega.

Postimehe andmetel kohtus Salus eile Rahvaliidu esimehe Villu Reiljani ja ning Rahvaliidu Tartu piirkonna esimehe ja Eesti Üliõpilaskondade Liidu juhatuse liikme Arne Otteriga.

“Eesti üliõpilaskond on seisukohal, et meie üritust on vaja toetada,” rääkis Salus. “Üliõpilased tahtsid nelja aasta eest 15. jaanuaril pärast riigidotatsiooni kaotamist Tartus busse külili keerata. Tudengid on hakkajad korraldama aastapäeva tähistamist. Kaasa löövad ka poliitikud.”

Eesti Üliõpilaskondade Liidu aseesimehe Leif Kalevi sõnul on võimalik, et Otter Tartus midagi askeldab, aga tal pole õigust üksinda liitu esindada.

Saluse sõnul ei ole Taistol seaduse tõlgendamisega probleeme ning liinilubadest ilmajäämise korral alustab Taisto oma reisibüroost tütarfirma Taisto Reiside kaudu seaduslikke piraatvedusid vaidlusalustel liinidel.

Taisto ei tohi müüa küll bussis pileteid, küll aga võib Saluse sõnul korraldada liinivedude asemel reise Tallinnast Tartusse. “Võime müüa reisibüroo kaudu reisipakette, mille üks osa on ekspress-sõit Tallinnast Tartusse,” muheles Salus.