“Julgestuspolitsei koostöös Valge Maja ametnikega soovib minimeerida turvameetmetega kaasnevaid ebamugavusi tallinlastele, kuid täielikult ei saa neid siiski vältida,” ütles julgestuspolitsei direktor Ivar Prits. “Seepärast soovitame 28. novembril võimalusel vältida liiklemist Tallinna kesklinnas.”

27. novembri hilisõhtul piirab politsei liiklust marsruudil lennujaam — kesklinn, seega tuleb liiklejatel antud õhtul arvestada võimalike piirangutega Tartu maanteel, Järvevana teel, Pärnu maanteel, Liivalaia, Juhkentali ning Gonsiori tänaval.

28. novembril ajavahemikul 7.45st kuni 14.00ni on liiklus häiritud alal, mis piirneb järgnevate kohtade ja tänavatega: Pärnu maantee, Vabaduse plats, Viru väljak, Narva maantee, Laikmaa tänav, Gonsiori tänav, Tartu maantee, Pronksi tänav, Liivalaia tänav, Tatari tänav ning Toompea, sealhulgas Toompuiestee ja Rannamäe tee.

“Rõhutan, et praegu on tegemist alles esialgse informatsiooniga ning nii marsruudid, ajavahemikud kui ka piirangute ulatus võivad visiidi planeerimise käigus veel muutuda,” ütles Ivar Prits. “Kindlasti ei tähenda eelnev tänavate loetelu aga, et politsei piiraks liiklust kogu nimetatud alal kella 7.45st kuni 14.00ni. Politsei sulgeb liikluse vaid autokolonni liikumise ajal, mis pikematel marsruutidel võib tähendada kuni tunniseid seisakuid. Lisaks sulgeb politsei nii sõidukite kui jalakäijate liikluse president Bushi poolt külastatavatel objektidel ja nende läheduses külalise seal viibimise ajal. Kindlasti on jalakäijate liikumine 27. novembri õhtust kuni 28. novembril kella 14.00ni piiratud külalise peatumispaiga hotell Radisson SAS`i ümbruses.”

27. ja 28. novembril muudetakse Tallinna kesklinnas ka parkimiskorda. Parkimine on nimetatud päevadel ajutiselt keelatud külalise liikumismarsruutidele jäävatel tänavatel ning nende vahetus läheduses asuvates parkimismajades.

Kesklinna alalisi elanikke ning ettevõtteid, kelle elu ja tegevus saavad seoses visiidiga olema häiritud, informeerib politsei täiendavalt.

“Sellest, kas ja millal oleks huvilistel võimalik president Bushi oma silmaga näha, informeerime kindlasti kõiki aegsasti,” lisas Ivar Prits.