Kui ameeriklased augustis Eestis käisid, olid nad kõigest üldsõnaliselt teada andnud, et hotelli ümbrus tuleb muuta turvatsooniks, kus keegi ei liigu. Hotell jääb võõrastele suletuks, samuti suletakse presidendi erinevad liikumisteed, kirjutab Postimees.

Tänava ääres, kus Bush 28. novembril autoga liigub, võivad pealtvaatajad julgestuspolitsei esialgsetel andmetel seista. Äridele, mis USA presidendi liikumisetee naabrusse jäävad või asuvad Radissoni hotelli kõrval, on ligipääs raskendatud.

Kas Bushi visiit on force majeure ehk kui äri tuleb visiidi tõttu kinni panna, kas omanikule jääb siis kahju heastamata?

Politsei allikate väitel on vastus jah, tegemist on vääramatu jõuga, sest sellist raha pole kuskil planeeritud, et kellelegi saamatajäänud tulu kinni maksta.

Üksnes Bushi ja tema kaaskonna käsutuses oleva Radisson SASi Tallinna hotelli töötajaile pole müügidirektor Kersti Vaino väitel mingeid juhtnööre ja korraldusi antud.

Tallinna Kaubamaja Grupi juhatuse esimees Raul Puusepp sõnas samuti, et teisipäevaks polnud nendega ühendust võetud ega mingeid juhtnööre antud.

“Oleme avatud nagu alati,” lisas ta. “Mingeid meetmeid pole me tarvitusele võtnud, sest vastavat käsku pole antud.”

Koolimajasid ja lasteaedu kinni ei panda, kuid tõenäoliselt suletakse reaalkool.