AS Kuressaare Veevärk jättis maakondliku ühisveevärgi projekti raames kvalifitseerimata Kaarma valla kahe hankeosa odavaima pakkumise teinud AS-i Tesman ja AS-i Viimsi Keevitus pakkumuse, kuna nimetud ettevõtete projektijuhi haridus ei vastanud hanketeate nõuetele, kirjutab Oma Saar.

Pakkumuses esitatud projektijuhil Jaak Ritsol on Tallinna tehnikaülikoolis 1993. a omandatud soojusenergeetika inseneri kõrgharidus, hanketeates nõuti ehitusalase kõrghariduse olemasolu.

AS Tesman ja AS Viimsi Keevitus vaidlustasid tellija otsuse riigihangete ametis, kuna leidsid, et soojusenergeetika inseneri haridus vastab riigihanke eesmärki arvestades ehitusalasele kõrgharidusele, kuna soojusenergeetika õppekava sisaldab märkimisväärses osas just vee-, kanalisatsiooni- ja soojatrasside ehitust hõlmavaid õppeaineid.

Pealegi on Jaak Ritso tegelenud kütte-, ventilatsiooni-, vee- ja kanalisatsiooniprojektide juhtimisega üle neljateistkümne aasta ja ta on kantud vastutava spetsialistina majandustegevuse registrisse veevarustuse ja kanalisatsioonitööde tegevusalal. Kahe odavaima pakkumuse tagasilükkamisega kaotab AS Kuressaare Veevärk peaaegu kolm miljonit krooni.