Tartumaa põllumeeste liidu rahvaliitlasest juhi Jaan Sõrra eestvõttel on kõigis maakondades avatud punktid, kuhu perenaistel palutakse tuua paar-kolm purki kodust moosi, kirjutab Eesti Päevaleht.

Aktsiooni korraldajad paluvad purgisiltidele kirjutada, mis moosiga on tegu ning mitu kilo suhkrut sisaldavaid hoidiseid perenaised tänavu keetsid.

Korraldajad loodavad kokku saada vähemalt tuhat moosipurki, sest just nii palju on plaanis Brüsselisse sõidutada. “Et tõestada, et Eestimaa tublid perenaised on enne ELiga ühinemist ostetud suhkrust suurel hulgal hoidiseid keetnud,” selgub üleskutsest.

Põllumeeste liit usub, et 91 000 tonnist üleliigsest suhkrust, mis Eestis euroliiduga ühinemise hetkel oli, on 40 000 tonni moosivalmistajate tagavaras, mis varuti hinnatõusu kartuses.

Veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel ütles teisipäeva õhtul Eesti Päevalehele, et sellise toiduaktsiooniga kaasnevad kindlad reeglid.

“Toiduseadusest lähtudes on siin mitmeid küsimärke ja me kindlasti tegeleme sellega,” ütles Pärtel. “Tarbijale üleantava toiduaine kohta kehtivad oma kindlad reeglid ja niisama lihtsalt see ei käi.”