"Ma ei ole küll spetsialist, aga arvan, et nägin plahvatust. Ma olin füüsiliselt hästi lähedal. Ma kuulsin plahvatust, nägin midagi lendavat: riidetükke, justkui sulgi, kuulsin, kuidas purunesid klaasid. Kindlasti mitte rohkem kui 50 meetri kaugusel olin ma," kirjeldas Toom, kes terrorirünnaku ajal oli teel Brüsseli lennujaama.

"Naised ja lapsed karjusid, see oli hästi lähedal mulle. Mul on väga raske sellest rääkida, ma ei teinud isegi ühtegi pilti, see tundus mulle väär," kirjeldas Toom, ja lisas, et turvatöötajad reageerisid väga kiirelt ning suunasid kõik inimesed ohutusse kohta.

Hetkel on Yana Toom Brüsseli lennuväljal. Tema kirjelduse järgi on platsil koos vähemalt 5000-6000 evakueeritud inimest, kes kõik on lageda taeva all. Lastele ja külmakartlikele inimestele on eraldatud soojad tekid ning turvatöötajad on ligikaudu 300.

"Inimesed aeti lennujaamast välja, seisame lageda taeva all lennuväljal ja ootame," kirjeldas Yana Toom, ja lisas, et hetkel ei ole mingit paanikat inimeste seas tunda, vaid inimesed on šokis. "Inimesed on šokis, kõik käituvad väga rahulikult ja täidavad turvatöötajate korraldusi sõnakuulekalt," sõnas Toom.