Vikerkaarelippu hakati kasutama gay-liikumiste poolt 1970-ndatel San Franciscos ning seda on kutsutud ka vabaduse lipuks. See sümboliseerib mitmekesisust ja kaasatust ühiskonnas.

Ka Briti saatkonna esindaja kinnitas, et lipp heisati, tähistamaks riigikogu poolt võetud olulist sammu vabaduse ja võrdõiguslikkuse suurendamise nimel Eesti ühiskonnas, võttes vastu sooneutraalse kooseluseaduse.

Suurbritannia on üks neist riikidest, kus on seadustatud ka samasooliste abielud ning Suurbritannia inimõiguste alase välispoliitika üks osa on ka samasooliste paaride õiguste suurendamine kogu maailmas.

Pärast seda, kui "Postimees" avaldas piltuudise saatkonna solidaarsusavaldusest, hakkas loo kommentaarium kihama aga solvangutest ja sõimust saatkonna aadressil, mille üle väljendas täna oma Twitteri kontol kurbust ka Briti saadik Eestis, Chris Holtby.

"Kurb, et Briti Saatkonda on sõimatud selle eest, et me avaldasime kooseluseadusele toetust. Uus seadus soosib võrdselt nii heteroseksuaalseid kui gay-paare", säutsus Holtby.

Jaga
Kommentaarid