"Tallinna vanalinnas peatus Briti politseinike auto õppusega seotud varustuse pealevõtmiseks ja sealt edasi liiguti Tartusse," selgitas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Martin Luige Delfile.

Homme Tartus toimuval Cremexi ohutuspäeval on tema sõnul kõigil huvilistel võimalik Raekoja platsis ja Küüni tänaval lähemalt tutvuda nii selle Briti politseiauto kui ka palju muu põnevaga.

Tartus antakse avalöök rahvusvahelisele kriisiõppusele

Homme kell 14 avavad siseminister Ken-Marti Vaher, Tartu linnapea Urmas Kruuse ja EU CREMEX 2011 Tartu osaõppuse juht Alo Tammsalu kogupereürituse Suur Ohutuspäev.

Tegemist on sissejuhatusega kogu nädala kestvale rahvusvahelisele keemia- ja kiirgusõnnetuste teemalisele suurõppusele EU CREMEX 2011, teatas siseministeerium.

Tartu Raekoja platsil ja Küüni tänaval on kõigil huvilistel võimalik lähemalt tutvuda kuue riigi - Eesti, Soome, Rootsi, Hollandi, Leedu ja Ühendkuningriikide - ohutustehnikaga.

Kokku on tänaval 50 erinevat varustust ja tehnikat ning terve päev toimuvad pääste- ja politseimeeskondade demonstratsioonesinemised.

Keemia- ja kiirgusteemalisest päästeõppus toimub teisipäeval ja terrorismi ja pantvangiteemaline Tallinna osaõppus neljapäeval.

Ohutuspäeval on esindatud Eesti ja välispartnerite politsei- ja päästeüksuste esindajad, AS A.L.A.R.A., Eesti keskkonnauuringute keskus, keskkonnaamet, keskkonnainspektsioon, Eesti Raudtee, Operation Lifesaver Estonia, EL teabeteenistus, Punane Rist, korporatsioon Filiae Patriae jt.

Siseministeerium korraldab üleriigilise kriisireguleerimise õppuse kord nelja aasta järel.

Kriisõppuse eesmärk on paremini ette valmistada päästjaid, politseinikke, kaitsepolitseinikke, meditsiinipersonali ja teisi hädaolukorra lahendamisse kaasatud asutusi võimalike kriisiolukordade lahendamiseks.