Visiidi käigus külastab Briti parlamendi alamkoja spiiker neljapäeval, 17. aprillil, Riigikogu, kus ta kohtub Riigikogu esimehe Eiki Nestoriga, esineb sõnavõtuga Riigikogus ning tutvub ka edumeelsete e-lahendustega, mis on kasutusel Riigikogu igapäevases töös. Samal päeval on kavas ka kohtumised President Toomas Henrik Ilvese ja peaminister Taavi Rõivasega.

Kolmapäeval, 16. aprillil kell 16.30 esineb Hr Bercow Tallinna Ülikoolis avaliku kõnega, mille käigus räägib ta oma rollist ja kohustustest spiikrina, ning tutvustab lähemalt kuidas Briti Parlament töötab.

Spiikri esinemisele eelneb lühike väitlusdemo Eesti Väitlusseltsi eestvedamisel, millele järgnevad hr Bercow kommentaarid. Spiikri kõne ja näidisväitlus toimuvad kolmapäeval 16.aprillil kell 16.30 TLÜ Mare maja auditoorius M-218. Üritus toimub inglise keeles.

“On suurepärane, et Briti Parlamendi alamkoja spiiker, kes on Eesti edumeelsust e-riigi ja e-demokraatiat eeskujuks toonud mille poole püüelda Suurbritannias, külastab Eestit, ” ütles Briti suursaadik Chris Holtby eelseisvat Briti Parlamendi alamkoja spiikri visiiti kommenteerides.

“Nüüd on hr. Spiikril suurepärane võimalus näha Eesti süsteemi praktikas. Samuti on tal võimalus kohtuda Riigikogu ja valitsusliikmetega, aga samuti anda oma toetus Eesti tudengite väitluskunsti ja avaliku esinemise edasisele arengule, mis on teadupoolest väga kõrgel tasemel. Ma olen veendunud, et ta naaseb Suurbritanniasse veelgi rohkem innustatuna nendest võimalustest, mida ta siin näeb”, lisas suursaadik Holtby.

Briti parlamendi alamkoja spiiker tutvub visiidi käigus veel Eesti e-riigi lahenduste ja võimalustega IKT Demokeskuses ning kohtub ka kodanikuühiskonna tegelastega.