Pärast nädalat, kus valitsusest astus tagasi mitmeid ministreid ja Brown sai kuulda karmi kriitikat oma tegutsemise kohta kuluhüvitiste skandaali käigus, üritas Brown toetajaid juurde võita, vahendab Euronews.

„Mida nad meist mõtleksid, kui me minema jalutaksime hetkel, kui nad meid vajavad. Me hoiame nendega kokku,” ütles Brown.

Leiboristid said võrreldes eelmiste europarlamendi valimistega 7 protsendi võrra vähem hääli, samas kui opositsiooniliste konservatiivide toetus jäi enam-vähem samaks.

Et leiboristide kaotust veelgi kibedamaks muuta lükkas nad kolmandale kohale euroskeptiline Ühendkuningriigi sõltumatuspartei (UKIP), mis sai 17 protsenti häältest. UKIP saab tõenäoliselt 13 kohta, mis on nende kõigi aegade parim tulemus. Liberaaldemokraatide toetus ulatus 14 protsendini ja roheliste oma 9 protsendini.

Paremäärmuslik Briti rahvuspartei (BNP) kogus 6,5 protsenti häältest ja sai sellega europarlamenti kaks kohta. Uute europarlamendi saadikute Andrew Broni ja BNP juhi Nick Griffini eesmärk on Suurbritannia Euroopa Liidust väljatoomine. Antifašistid loopisid Griffinit munadega, kui viimane üritas häältelugemist jälgima minna.