Väli sai Pentagonis kokku USA armee strateegiliste planeerijatega, kellega ta arutas nii kahe- kui mitmepoolseid koostööprojekte ja Lissaboni tippkohtumise järelmeid, vahendas kaitseväe peastaap.

Väli sõnul peab Lissabonis vastu võetud otsustele järgnema rida rakenduslikke dokumente, mis aitaksid liitlastel tippkohtumise otsused ellu viia.

Peastaabi ülem sai ka ülevaate Ühendriikide armee plaanidest Euroopas ning olukorrast Afganistani ja Pakistani regioonis. "Eesti jaoks on oluline teada, millised on USA kui meie strateegilise liitlase plaanid Euroopas, et teaksime oma koostööd sellele toetudes planeerida," ütles Väli.

Sel aastal korraldasid Ühendriigid Baltimaades kolm rahvusvahelist õppust: Baltic Host, BALTOPS ja Sabre Strike USA Euroopa väejuhatuse juhtimisel, õppuste seeria jätkub ka järgmistel aastatel. Samuti sai Eesti hiljuti kahepoolse koostöö tulemusena Ühendriikidelt sõjalise abi korras uued 81-mm miinipildujad ja droonid Raven.

Brigaadikindral Väli arutas USA armee planeerijatega Eesti ja USA kahepoolseid koostööprojekte eelkõige küberkaitse vallas, NATO nähtavuse suurendamist Eestis ja õhuturbeprojekti jätkumist, samuti Afganistani julgeolekujõududele ja tsiviilstruktuuridele vastutuse üle andmisega seotud küsimusi.

NATO arengu- ja ümberkujundusväejuhatuse ülema kindral Abrailiga rääkis brigaadikindral Väli Eesti ohvitseride osalusest väejuhatuse tegevuses ja veebruaris Tallinnas korraldatavast NATO väljaõppekonverentsist.

Peastaabi ülem külastas ka Marylandi rahvuskaarti ja Walter Reedi hospidali, kus ta sai ülevaate USA armee taastusravi ja hoolekandesüsteemist.