"Oleme eluliselt huvitatud meie lõunanaabri Läti sõjalise riigikaitse olukorrast, sest Eesti ja Läti on olnud sajandeid saatusekaaslased," ütles brigaadikindral Riho Terras. "Seepärast külastasingi esimesena oma Läti relvavenda kindralmajor Raimonds Graubet."

Brigaadikindral Terras kohtus lisaks Läti kaitseväe juhataja kindralmajor Raimonds Graubele ka Läti kaitseministri Artis Pabriksiga.

Brigaadikindral Terrase sõnul väljendasid nii kaitseminister Artis Pabriks kui ka kaitseväe juhataja kindralmajor Raimonds Graube, Läti sõjalise kaitse 12 aasta arengukavast rääkides, kindlat tahet suurendada järjekindlalt ja süsteemselt Läti kaitsekulutusi. Läti riigikaitse juhid tõdesid, et senisest enam tähelepanu tuleb pöörata esmase iseseisva kaitsevõime arendamisele ning tunnustasid Eesti sõjalise riigikaitse ülesehituse põhimõtteid.

Eesti kaitsevägi on segakomplekteeritud ehk koosneb elukutselistest üksustest, suurest üksusepõhisest reservkomponendist ja vabatahtlikust Kaitseliidust. Kaitseväe ja Kaitseliidu põhiülesanne on koos NATO liitlastega kaitsta Eestit.

Kaitseväe juhataja asetas pärja Oskar Kalpaki monumendile ja külastas Adaþi sõjaväebaasi. Adaži polügoon on oluline harjutusala ka Eesti kaitseväe üksustele. Kaitseväe juhataja visiit kestis ühe päeva.