Pidulikul tseremoonial osalevad lippudega kõik kaitseliidu malevad ja eriorganisatsioonid ning kaitseväe orkester. Kohal on kaitseminister, kaitseväe juhataja, kaitseväe peastaabi ülem, väeliikide ülemad ning Läti ja Leedu sõsarorganisatsioonide Zemessardze ja KASP-i ülemad.

Brigaadikindral Kiili alustas teenistust kaitseväes 1991. aastal kaitseliidu Lääne-Viru maleva staabiülemana. Ta on olnud rahuoperatsioonide keskuse ja maaväe staabi ülem ning kaitseväe peastaabi ülema asetäitja.

1996. aastal osales ta ÜRO missioonil Liibanonis. Aastatel 2000 - 2003 teenis Kiili NATO regionaalse väejuhatuse staabis Northwoodis, aastatel 2008 - 2010 oli ta Eesti kaitseatašee Ameerika Ühendriikides ja Kanadas. 2010. aastast tänaseni teenib brigaadikindral Meelis Kiili esimene eestlasena Balti kaitsekolledži ülema ametikohal.

Brigaadikindral Kiili on lõpetanud Balti kaitsekolledži esimese lennu 2000. aastal, NATO kaitsekolledži Roomas ja Ameerika Ühendriikide maaväe sõjakolledži.

Valitsuse augustikuise otsuse kohaselt algab brigaadikindral Meelis Kiili ametiaeg kaitseliidu ülemana 17. detsembrist.

Viimased kolm ja pool kuud kaitseliidu ülema ülesandeid täitnud kolonel Kajari Klettenberg jätkab teenistust kaitseliidu peastaabi ülemana.