Londonis viis aastat õppinud ja töötanud eestlanna (nimi toimetusele teada) ei arvanud, et Brexit läbi läheb. Ta kinnitas, et isegi need, kes hääletasid lahkumise poolt, ei oodanud sellist tulemust. „Töö juures ütlesid paljud väljahääletajad "what have we done?!"“ Eestlanna sõnul on Brexit toonud kaasa rassismipuhangu. Ta ütles, et need, kes hoidsid varem oma arvamused viisakalt enda teada, karjuvad nüüd kõva häälega. Ta lisas, et nendel puhkudel on alati tegemist inimestega, kes tegelikult poliitikast ja Euroopa Liidust midagi ei tea.

Mõju migrantidele on ühiskonnas silmnähtav. Hommik peale hääletust meenutas talle Pronksiöö järgset päeva, kui inimesed ei tahtnud üksteisele ühistranspordis silmagi vaadata. „Eurooplased on endast väljas ning tunnevad end reedetuna,“ kinnitas neiu Delfile, ning lisas „enamus immigrante ei nõua riigilt toetusi, me maksame hingehinda elamiskoha rentimise eest, käime seaduslikult tööl ja maksame makse.“

Eestlase arvates kaotab London hääletusega suure osa oma isikupärast. Tema sõnul on London avatud ning suurepärane linn, mille hing on mitmekesisus. „Inimesed peaksid saama vabamalt liikuda ja maailmas võiks olla vähem vihkamist,“ arvas eestlanna.

Inglismaal neli aastat elanud Joannale tuli otsus ootamatult, sest kõik tema tuttavad hääletasid Euroopa Liitu jäämise poolt. Tema sõnul elavad rahulikult edasi immigrandid, kellel on inglise pass. „Inimesi hirmutatakse rohkem selle immigratsiooni teemaga ning jääb mulje, et üleöö said meist koletised ja pagulased,“ kinnitas Joanna. Ta lisas, et immigrandid käivad tööl, maksavad makse ega tee kellelegi liiga, kui see ei huvita kedagi.

Inglase James McCrone’i sõnul kasutatakse lugusid rassismist ja immigratsioonist poliitilise positsiooni kinnitamiseks. Suurem osa nooremast elanikkonnast ei muuda oma arvamust ega lähe kaasa diskrimineerimisega. Probleem võib tekkida pigem vanemate kodanike seas. Ainsa positiivse asjana kogu olukorra juures toob inglane välja Brexiti mõju noorte poliitikahuvile. „Ma arvan, et paljud noored hakkavad valimisi ning oma poliitilist seisukohta lõpuks tõsiselt võtma,“ ütles James.