Järgmisel nädalal annab Brasiilia suursaadik Eestis üle oma volikirjad, teatas välisministeerium.

„Saatkonna avamine aitab kaasa heade suhete edasisele tugevnemisele,“ ütles Paet. "Lähiaastatel peaks ka Eesti avama saatkonna Brasiilias," lisas ta. Tegemist on Brasiilia esimese saatkonnaga Balti riikides.

Paet ja Patriota kõnelesid kohtumisel ka ÜRO julgeolekunõukogu reformist. Paeti sõnul näeb Eesti reformi järel Brasiiliat potentsiaalse ÜRO julgeolekunõukogu alalise liikmena. "Brasiilia mängib järjest olulisemat rolli nii rahvusvahelises poliitikas ja majanduses kui näiteks ka keskkonnakaitsealastes initsiatiivides," lisas ta.

Paet ütles kohtumisel, et kuna Eesti e-riigi kogemuse kasutamine avatud ühiskonna põhimõtete elluviimisel on pälvinud ka laiemat rahvusvahelist tähelepanu, siis pakub häid koostöövõimalusi Brasiilia juhtimisel loodud uus avatud valitsemise partnerlus (Open Governance Partnership Initiative). „Peame seda heaks algatuseks, mille kaudu Eesti saab tutvustada oma kogemust riikides, kes alustavad oma e-riigi loomist,“ lisas ta.

Välisministrid rääkisid kohtumisel ka Eesti ja Brasiilia kaubandussuhetest ning Eesti kodanike viisavabast reisimisest Brasiiliasse. Brasiilia välisminister avaldas lootust, et Brasiilia parlament ratifitseerib Eesti kodanikele viisavaba pääsu Brasiiliasse võimaldava lepingu peatselt.

Välisminister Paet esitas Brasiilia kolleegile kutse külastada Eestit.