"Esiteks, Jüri Ratase otsus kandideerida Keskerakonna esimehe kohale näitab meie erakonna demokraatlikkust, millega teised erakonnad väga hõisata ei saa. Teiseks, kui rääkida Jüri Ratasest endast, siis tegu on juba praegu erakonna ühe liidriga. Ta on silmapaistev poliitik, kelle suhtes ma ei kahtleks, et ta viiks erakonna uuele tasemele," ütles Boroditš Delfile.

Boroditši sõnul on Ratasel juba praegu suur juhtimiskogemus nii erakonna juhatuse liikmena, Tallinna endise linnapeana kui ka riigikogu asespiikrina. "Ta on inimene, keda austatakse kõikide erakondade kolleegide poolt ning kellel on tugev valijate toetus (KOV valimised 2009 - ca 10 000 häält, riigikogu valimised 2011- ca 8 000 häält)," märkis Boroditš.

Boroditš on veendunud, et kui Ratas saaks esimeheks, siis ei jääks kõrvale ka venekeelse elanikkonna huvid. "Erakonna esimees esindab Keskerakonna maailmavaateid. Keskerakond on alati seisnud kõikide Eestis elavate inimeste eest, vahet tegemata kas kodukeeleks on eesti, vene või muu keel. Olen kindel, et Keskerakond seisab nende väärtuste eest ka edaspidi," sõnas endine Tallinna abilinnapea.

Seda, kas vene elanikkond Ratast erakonna esimehena tunnustaks, näitavad Boroditši sõnul Ratase teod. "Mis puudutab vene elanikkonda, siis inimesi hinnatakse tegude järgi. Inimestel on tähtis, et nendega arvestataks, et on olemas poliitiline jõud, kes esindab nende inimeste huvisid ning mis kõige tähtsam - saab neid ka ellu viia," ütles Boroditš.

Boroditš nentis küll, et paraku saab erakond oma maailmavaateid ja seisukohti ellu viia ainult valitsuses olles. "Inimestel on palju olulisem magusate lubaduste asemel konkreetsed sammud. Olles pidevalt opositsioonis on seda aga võimatu teha. Samas, Jüri Ratas näitas oma linnapeaks oleku ajal, et tema arvestab ning esindab kõiki linnas elavaid inimesi, ning mulle tundub, et valimistel saadud tulemused räägivad selgelt sellest, et Jüril on kõva toetus nii eestikeelse kui ka venekeelse elanikkonna hulgas."

"Lõpetuseks tahaks lisada, et ma olen täiesti veendunud, et Eestis elavatel inimestel on vaja tugevat Keskerakonda kui tsentristlik- vasakpoolset poliitilist jõudu, kes tasakaalustaks hetkel võimul olevaid Reformierakonda või IRL'i," lõpetas Boroditš.