Samas tunnistas Boroditš RusDelfile, et kõiki asjaolusid teadmata on raske teemat kommenteerida. “Tavaliselt võetakse sellised meetmed kasutusele siis, kui on oht, et inimene põgeneb juurdluse eest.”

“Aga ma arvan, et on liigne arvata, et Tõmošenko, kui tal see võimalus oleks, kaoks, kooskõlastamata seda enne võimudega,” leidis Boroditš.

Riigikogulase sõnul ei  ole Eesti-Ukraina parlamendirühma esimees Tõnis Palts Ukrainas toimuva tõttu rühma kokku kutsunud. “Kas koosolek tuleb või ei, on praegu raske öelda, kuna ma ei ole Tõnisega rääkinud,” lausus Boroditš.

Ukraina ekspeaminister ja opositsioonierakonna Batkivštšina (Isamaa) liider Julia Tõmošenko võeti reedel kohtusaalis vahi alla.

2004. aasta läänemeelse oranži revolutsiooni üks liidreid Tõmošenko kaotas mullustel presidendivalimistel napilt oma rivaalile Viktor Janukovitšile ning on väitnud, et kohtuprotsess on kättemaks, mida ihkab president.

Tõmošenkot süüdistatakse 1,5 miljardi grivna (190 miljoni dollari) suuruse kahju tekitamises Ukraina riigieelarvele uue gaasilepingu sõlmimisega Venemaaga pärast põgusat katkestust gaasitarnetes 2009. aastal.

Tõmošenko allkirjastas lepingu Vene peaministri Vladimir Putiniga ning Azarov ütles, et ta küsis Venemaa mõjukaimalt inimeselt otse, kuidas Moskva sai allkirjastada tehingu, mis oli tema naabrile nii ebasoodne.