Lätis tegutseva tele-ettevõte Baltic Media Alliance (BMA), mille alla kuulub ka telekanal PBK, pressisekretär Edžus Veinš ütles vene Delfile, et ka Lätil on kohaliku venekeelse kanali loomise kogemus ja BMA jälgib huviga uue venekeelse kanali arengut Eestis – kas see jääb lihtsalt loomeinimeste kena „koosviibimise“ tasemele või areneb ja saab tõeliseks televisiooniks.

Veinši sõnul oli Lätis aasta aja eest sarnane olukord. „Telekanalile LTV7 tuginedes loodi venekeelne programm, uute projektide, sh hommikuprogrammiga. Kuid aasta aega hiljem saadi Läti telekanalit juhtides aru, et iga päev nii elada ei saa, see lõbu on liiga kallis ja reitingud ei anna optimismiks põhjust,“ sõnas Veinš, kelle sõnul kasvasid reitingud vaid ajutiselt: kui kanal näitas 2014. aasta olümpiamänge ja jalgpalli maailmameistrivõistlusi Brasiilias.

„Ausalt öeldes on raske seostada seda edu LTV7 venekeelse toimetuse pingutustega,“ kahtles Veinš, kelle kinnitusel ei mõjutanud Vene ringhääling Läti riigi kanalit PBK.

ETV+ juht Darja Saar ütles, et nad ei võistle kellegagi, üksnes iseendaga, et see telekanal aitaks ebatavalisel moel kaasa integratsioonile. „Vähemalt praegu tundub, et kanali töötajad loovad puhtalt lehelt seda, mida nad ise tahavad teha või näha,“ kommenteeris Veinš. „Nii me jälgime huviga uue kanali arengut – kas ta jääb lihtsalt kena loomeinimeste „koosviibimise“ tasemele või areneb ja saab tõeliseks televisiooniks, mis on maksumaksja raha väärt.”